fbpx
Nieuws

Intergas: ook all-electric warmtepomp

Intergas komt deze zomer met een monoblock lucht/water-warmtepomp onder eigen naam. De cv-ketelfabrikant uit Coevorden introduceert op de VSK haar eerste volledig elektrische lijn van verwarmingstoestellen.

De grootste cv-ketelfabrikant van Nederland is hiermee de laatste in de rij van grote ketelfabrikanten die ook een volledig elektrische oplossing biedt naast haar gasgestookte cv-ketels en hybride oplossingen.

Binnendeel

Het binnendeel van de warmtepomp is een eigen ontwikkeling. Hierin zitten twee elektrisch modulerende circulatiepompen voor tapwater en verwarming, een ingebouwd expansievat en een elektrisch element, dat bij kan springen bij koude buitentemperaturen of grote energievraag. Voor tapwater komt Intergas met een boilerlijn onder eigen naam.

Twee versies

Het buitendeel komt van de Chinese fabrikant Phnix. Het is een monoblock-systeem met vermogens van 5,5 en 7 kW. Monoblock betekent dat zowel de verdamper, compressor als de condensor in het buitendeel zitten. Dit betekent ook dat er geen koudemiddel in de woning komt, en een installateur zonder F-gassen certificering aan de slag mag. Intergas maakt gebruik van het koudemiddel R32. De fabrikant werkt ook aan een variant met propaan. Die laatste zal worden ingezet voor een hoger temperatuurbereik. Intergas mikt met haar R32-versie vooral op de nieuwbouw. Intergas heeft twee boilers voor tapwater bij het systeem: 200 en 300 liter inhoud.

Aansturing via app

De aansturing van het toestel kan via de eigen Comfort Touch-app. Het uitlezen van het toestel kan via het Service Dashboard dat Intergas ook voor cv-ketels heeft ontwikkeld. De warmtepomp is te zien op de komende VSK, maar Intergas wil op dit moment nog geen cijfers communiceren over de prestaties, omdat het toestel nog niet is gecertificeerd. ”De warmtepomp wordt half januari gekeurd bij KIWA zodat we de prestaties (COP’s ) tijdens de VSK beschikbaar hebben , laat marketingmanager Ralf Jansen weten. Dan wordt ook duidelijk hoeveel geluid de installatie produceert. De warmtepomp moet in de zomer van 2020 voor de installateur beschikbaar komen.

Warmtepomp en waterstof

Intergas had al wel een warmtepomp in haar gamma: een hybride warmtepompoplossing in samenwerking met Daikin. Deze opstelling, waarbij een cv-ketel met lucht/water-warmtepomp wordt gecombineerd is zowel in split als in monoblock op de markt. Intergas zegt dat de eigen ontwikkeling geen gevolgen heeft voor de samenwerking met het Japanse Daikin. Naast de ontwikkeling van een All-electric oplossing werkt Intergas, net als Remeha’s moederbedrijf BDR Thermae, ook aan een eigen cv-ketel die volledig op waterstof kan draaien. Voor de waterstofketel en de warmtepomp heeft het bedrijf in haar nieuwe pand in Coevorden eigen testruimtes, waaronder een klimaatkamer, gebouwd.

Cv-ketels: daling verwacht

Intergas is marktleider in Nederland op het gebied van cv-ketels. De ketelfabrikant heeft een omzet van 156 miljoen euro en 300 medewerkers. Vorig jaar heeft Intergas een grote productiehal bijgebouwd, zodat het bedrijf op termijn jaarlijks 500.000 toestellen kan produceren. Een steeds groter deel van de productie in Coevorden gaat tegenwoordig de grens over. In 2018 werden er in Nederland nog 428.000 cv-toestellen verkocht. De verwachting is dat dit aantal, onder meer door het vervallen van de aansluitplicht op gas in de nieuwbouw, de komende jaren langzaam zal gaan dalen.

Met Installatie.nl kunt u gratis naar de VSK. Hier kunt u voorregistreren.

29 reacties op “Intergas: ook all-electric warmtepomp

 1. R schreef:

  Waarom is er gekozen voor een chinese partner voor het buitendeel van de warmtepomp het niet veel bekend merk phnix en niet voor een buitendeel van remeha bijvoorbeeld

  • Hannes schreef:

   Omdat Remeha de concurrent is ? Ik verbaas me wel dat het geen Daikin buitendeel is. Omdat ze met die laatste al een aardige tijd samenwerken.

  • Erik schreef:

   Vanwege de kosten. En de Chinese kwaliteit. Nederlandse bedrijven zijn al jaren niet meer in staat iets te produceren waar een stekker aan zit, en dat ook nog werkt. Dus zijn ze de hulp uit China hard nodig.

  • Hans schreef:

   Heeft Remeha eigen buitendelen dan?

  • H. Lansbergen schreef:

   Ik deel de verontwaardiging van R en daar wil ik graag op reageren. Vanwege mijn verbouwing, zoek ik apparatuur voor verwarming ,koeling en om elektriciteit op de wekken zonnepanelen. Ja, waarom is er gekozen voor een Chinese partner????? Wat is hemeltergend steeds tegenkom, is dat Europa/ Nederland bijna niets zelf meer produceren. De ontwikkeling gebeurd dan wel hier en de uitvoering en productie gaat over het algemeen naar China. Het is zeldzaam, dat ik een zuiver Europees geproduceerd zonnepaneel kan vinden.
   Het nu kapitalistische en zg. Sociale China met onderbetaalde werknemers, neemt dat graag aan en heeft direct de kennis in handen, kopieert dit vervolgens en die gratis kennis is Europa kwijt.
   Ik probeer met de grootste moeite zonnepanelen van Duitse of Europese makelij te vinden. Soms denk je dat het uit een Europees land komt door de sticker, maar stuit op weer een Chinees product. Sticker Tüv en toch Chinees.
   Beste ondernemers en ontwikkelaars, waar bent u mee bezig?
   Is dat om er zelf snel rijk van te worden? Straks kun je helemaal niets zelf meer produceren en heeft u u eigen graf gegraven. Ook nadelig voor de toekomst van onze kinderen. Ongelooflijk. China , met vaak een nep CE nu al de lachende derde.

 2. Marcel Buijs schreef:

  5,5 en 7 Kw warmtepomp vindt ik aan de kleine kant, er moet minstens een 8 en een 12 Kw versie in het pakket, ben verder benieuwd of hij net zo stil wordt als een Nibe warmtepomp, want deze laatste is super stil

 3. Peter schreef:

  Wat een armoede zeg. Dus een assemblage met 500.000 cv ketels per jaar kan niet omschakelen op assemblage van een monoblock warmtepomp. ? Weten die Amerikanen wel wat ze gekocht hebben in Coevorden … ? Zou wat zijn: Volkswagen laat zijn elektrische auto’s bouwen door Tesla. Jeetje wat een blamage.

 4. Jan schreef:

  Hartstikke mooi intergas weet hoe ze een ketel moeten maken,nu kijken of ze dus ook de warmte pomp en de waterstof gas ketel net zo goed maken,
  En het belangrijkste de betaalbaarheid van nu de intergas hoop dat ze dat bij de nieuwe waterstof cv en warmtepomp ook lukken,zal wel mooi zijn dat je straks waterstof cv voor max 1000 euro kan kopen of de warmtepomp voor max 1500 of de hybride voor 2000 dan gaan ze de markt veroveren,maar goed het is een mooi verhaal maar zie nergens de prijzen wat het gaat kosten volgend jaar,

 5. Arie Biemans schreef:

  Wij gaan binnenkort een huis kopen met een Thermia Calibra met een SCOP waarde van 5,8, een van de hoogste in Zweden.
  Hoe is het in Nederland met aardwarmte techniek.

 6. W. Kraaijenbrink schreef:

  Mijn achterbuurman heeft een nibewarmtepomp. F2040_8 Deze staat vlak bij de erfgrens en onze slaapkamer. Als het beneden 5 graden is, geeft het zoveel geluidsoverlast dat ik er ,zelfs met oordoppen in en dichte ramen,niet van kan slapen . Dit is rampzalig !! Wat is hier aan te doen ?

  • Marcel schreef:

   Laat jouw buurman de F2120-8 van Nibe nemen en de oude inruilen, deze F2120-8 maakt n.m. Nagenoeg geen lawaai, ik heb hem nu bijna 2 jaar en ben bijzonder tevreden, trouwens -5 graden Celsius komt maar heel weinig voor in Nederland

   • W. Kraaijenbrink schreef:

    Hij heeft hem pas een paar maanden, dus dat gaat hij vast niet doen.
    Hij ( de pomp ) gaat tekeer vanaf + 5 graden Celsius, het is net een dorsmachine die ’s nachts aan het werk is. Werkelijk verschrikkelijk

  • Sander schreef:

   Dit gaat een mega probleem worden.
   De overheid doet hier niks aan.Wel zeiken over houtrook maar straks mensen over vermoeid achter stuur kruipen dorn ze niks aan

 7. Buijs Marcel schreef:

  Ik denk dat je het Defrosten hoort want normaal hoor je de pomp niet, bij mij wanneer je er heel dicht bijstaat een licht gezoem, laat de buurman maar eens contact opnemen met Nibe, hij heeft tenslotte garantie en wat je hoort aan de pomp is niet Nibe eigen

 8. W. Kraaijenbrink schreef:

  Dankjewel, ik zal het er met hem over hebben .

 9. Eef schreef:

  Volgens mij zijn daar normen voor, en mag zo n apparaat maar een beperkt aantal decibel geluid veroorzaken.

 10. Henk schreef:

  Er is wetgeving in de maak waarbij een grens wordt gehanteerd van 40dB(A) op de erfgrens. Tegen de erfgrens aanplaatsen zal zonder geluidsbeperkende maatregelen veelal boven de 40dB(A) uitkomen. Dus ook maar met de buurman overleggen of er geen betere plek voor het buitendeel gevonden kan worden. Als we met zijn allen hierin meedenken hoeft er echt geen overlast te ontstaan.

 11. R schreef:

  Ben niet boos vroeg het me af waarom er voor een Chineese partner gekozen is hoe zit het met de betrouwbaarheid heid intergas heeft zich al jaren bewezen met cv ketels en in combinatie met daikin heb je een prachtige geruisloze hybride warmtepomp top systeem

 12. Han schreef:

  Ik ben op zoek naar een warmtepomp voor de HRE 36/30 A,
  capaciteit van 4K, wie kan advies geven voor een goede warmtepomp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.