fbpx
ISH 2021

ISH: jasje uit, maar rug recht

De ISH, deze maand op de rol, is de grootste installatiebeurs van Europa. Maar fysiek bezoeken zit er dit jaar niet in.

Aan de digitale variant van de beurs, van 22 tot 26 maart 2021 doen ruim 300 bedrijven mee.  Ter illustratie: op de fysieke ISH zijn elke twee jaar dik 2500 exposanten te bezoeken in het immense beurscomplex in Frankfurt.

Ook de ISH doet dus een flink jasje uit, maar annuleren was voor de Messe Frankfurt geen optie, schreeuwt beurs CEO Wolfgang Marzin van de daken. Zo ongeveer de complete Duitse installatiemarkt, van verwarmingstechniek tot aan de badkamermarktleiders, hangen hun innovatiekalender op aan deze beurs. Daar wordt in jaren naar toe gewerkt, en dat is nu niet anders. De ISH is altijd stijf uitverkocht. De Duitse marktleiders zijn op hun beurt voor een groot deel bepalend voor wat er de komende jaren in Nederland op de markt verschijnt. De ISH blijft dus ook in een kleine, online versie, richtinggevend in installatieland.

Registreren voor de digitale ISH doe je hier.

Digitale stands

Een overzicht van deelnemende bedrijven vind je hier. De deelnemende bedrijven hebben allemaal een digitale stand hebben waar beursbezoekers kunnen rondstruinen, streamen, videobellen en chatten. Het platform waar deze stands op staan komt half maart al live, zodat bezoekers zich alvast kunnen oriënteren. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om al je favorieten aan te vinken, zodat je snel langs relevante bedrijven kunt zappen. Grote partijen als Vaillant, Alpha Innotec, Daikin, Grundfoss, Geberit, Nibe, Remeha, Stiebel Eltron, Uponor, Wilo en Zehnder zijn van de partij.

Nog meer events

Veel bedrijven hebben vanaf deze stand een doorlink naar eigen platformen waar eigen events worden gehouden. Zo hebben bijvoorbeeld Bosch (Nefit), Viessmann, Villeroy & Boch, Hansgrohe en Duravit eigen online events en productintroducties naast de digitale ISH. Grohe, normaliter goed voor een complete hal op het complex in Frankfurt, organiseert een eigen online event.

Livestreams en on demand

Parallel aan de digitale stands heeft de ISH een aantal livestreams waarin de beursdeelnemers permanent hun noviteiten presenteren. Hiervoor heeft de beursorganisatie twee studios in Frankfurt ingericht van waaruit live wordt uitgezonden. Al deze uitzendingen zijn tot eind april on demand terug te kijken, laat beursmanager Stefan Seitz weten.

Inhoudelijke programma

Dagelijks wordt via een andere livestream een algemeen inhoudelijk programma gehouden. Meest interessant hier is het dagelijkse ISH Technology en Energy Forum. Hier wordt op Europees niveau gekeken naar de uitdagingen in de energiegtransitie (23 maart-26 maart om 10 u). Hier komen bijvoorbeeld warmtepomptechniek, groene brandstoffen en waterstof ter sprake. De programmas zijn in het Duits en Engels, en zijn vooral gericht op de Duitse en Europese markt.

Trends op het gebied van airconditioning worden dagelijks om 13u belicht. De badkamers zijn dagelijks om 15 u aan de beurt in het programma Pop up my Bathroom. Het eventprogramma in dit kanaal vind je hier. De Duitsers maken ook de hele week radio, die via de smartphone-app van de beursorganisator te beluisteren is. Hoe dat klinkt kun je in de beursweek hier uitvogelen. Ook komen er op het gebied van gebouwtechniek video en audio podcasts.

Wat doet Installatie?

Installatie is normaliter met een grote delegatie in Frankfurt te vinden, waar we het nieuws traditiegetrouw zo snel mogelijk melden op onze themapagina en voor ons printmagazine. Op onze website en in onze nieuwsbrief doen we deze week uiteraard vol verslag van deze week, voor zover het binnen de mogelijkheden ligt. Want net zoals voor de bezoeker, is het ook voor de vakpers even wennen. Onze nieuwsbrief ontvang je door hier je gegevens achter te laten, en uiteraard kun je ons volgen via LinkedIn, Twitter en Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.