Ga naar hoofdinhoud

, ,

Itho Daalderop heeft laatste ketel geproduceerd

Historisch moment in Tiel. Itho Daalderop heeft in haar fabriek de laatste gasgestookte cv-ketel geproduceerd. Dit betekent dat Itho Daalderop cv-ketels, waaronder de in Nederland bekende Base Cube, per 31 december 2021 niet meer verkrijgbaar zijn. Itho Daalderop is de eerste cv-ketelfabrikant ter wereld die stopt met de productie van cv-ketels, en zich volledig toe gaat leggen op warmtepompen en boilers.

Voorman Dick Roelofsen en Khalid Amin hadden de eer om de kap op de laatste cv-ketel te plaatsen. Deze ketel krijgt een mooi plekje in de productielocatie Tiel . Op de plek van de cv-ketellijn wordt zeer binnenkort een productielijn voor de nieuwe lucht/water warmtepomp Vincent gebouwd. De strategische koers om de ketelproductie te staken, werd in 2000 al ingezet, en vijf jaar geleden gemaakt.

Daalderop startte in 1997 met de productie van cv-ketels, Itho in het jaar 2000. Itho Daalderop heeft in totaal 42 verschillende type toestellen gebouwd. Naast de meest recente ketels als Base Cube en Combifort waren dit ook de HR Gascombi, de Kli-Max 1 en 2 en de Aqua-Max. Itho Daalderop scoorde vooral goed op tapwaterprestaties.

Warmtepompen

De focus van Itho Daalderop komt de komende jaren volledig te liggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe warmtepompen. Een voorbeeld hiervan is de hybride warmtepomp die samenwerkt met elk merk cv-ketel. Itho Daalderop benadrukt dat ze haar verplichtingen richting service en reserve-onderdelen voor wat betreft de gasketels nakomen.

2 reacties op “Itho Daalderop heeft laatste ketel geproduceerd

  • e-installateur

    ok, dus de onderdelen en pakkingen enz etc. voor de 1 na laatste cv ketel die ik vorige maand heb aangeschaft, blijven nog 35 jr leverbaar ?

  • W-E Adviseur

    @e-installateur:

    35 jaar is wat onrealistisch aangezien de ketel maar de helft van die periode mee zal gaan..

    Daarbij wordt niet gesteld dat productie van onderdelen stopt maar alleen de productie van volledig geassembleerde ketels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte