fbpx
Nieuws

Itho Daalderop stopt met cv-ketels

Eind van een tijdperk bij Itho Daalderop: het bedrijf uit Tiel staakt volgende maand de productie van cv-ketels. Dit betekent dat de Base Cube vanaf volgend jaar niet meer beschikbaar is. Itho Daalderop komt wel al haar verplichtingen richting service en reserve-onderdelen na.

Deze stap zat er al een tijdje aan te komen, en vormt het onderdeel van de lange termijnvisie van Itho Daalderop. Het bedrijf gaat de vrijgekomen productiecapaciteit inzetten voor warmtepompen en boilers. Twee jaar geleden al staakte het bedrijf de productie van de Comfort Classic. De Base Cube is geen hardloper in Nederland, maar wordt nog regelmatig als standalone en hybride door installateurs geplaatst.

Onderdeel van langetermijn-strategie

Bas Korte, CEO van Itho Daalderop. “Al in het jaar 2000 stond in onze missie dat wij op weg zijn naar een all electric society. Het op termijn stoppen met fossiele brandstoffen en het verlagen van de CO2-uitstoot staat sindsdien centraal in alles wat we doen. Het feit dat we zouden stoppen met cv-ketels hebben we vijf jaar geleden al aangekondigd. Hoewel wij er nog steeds voorstander zijn van dat we wereldwijd stoppen met fossiele brandstoffen als aardgas, zal het vooral in de bestaande bouw ook een kwestie zijn van stap voor stap gasverbruik verminderen.” De focus van Itho Daalderop komt de komende jaren dus volledig te liggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe warmtepompen.

Itho Daalderop is de eerste grote Nederlandse cv-ketelfabrikant die stopt met het produceren van cv-ketels. De Daalderop-toestellen, zo heette het bedrijf voor de fusie met Itho, werden vooral toegepast bij grote vraag naar warm tapwater. De Base Cube wordt ook toegepast in een hybride configuratie: een combinatie met warmtepomptechniek.

Cv-ketelmarkt: kentering

De cv-ketelmarkt anticipeert op de veranderingen in de verwarmingsmarkt. Afgelopen jaar werden er nog 428.000 cv-ketels verkocht, maar de verwachting is dat het aantal de komende jaren licht gaat dalen omdat steeds meer woningen van het aardgas af gaan. Zo maakt ook Nefit Bosch dit voorjaar bekend dat de productie van cv-ketels over vier jaar uit Nederland vertrekt. De toestellen worden dan geproduceerd in Portugal en Turkije; de Nederlandse fabriek in Deventer gaat zich meer toeleggen op duurzame warmtepompconcepten, prefab oplossingen, waterstof en dienen als internationaal onderzoekscentrum. De twee grootste cv-ketelfabrieken staan in Coevorden (Intergas) en Apeldoorn (Remeha).

11 reacties op “Itho Daalderop stopt met cv-ketels

 1. John schreef:

  Itho Daalderop stopt met het produceren van CV ketels !!! Dat hadden ze 20 jaar geleden al moeten doen. Dat ze daarmee stoppen is alleen maar een verademing voor de CV markt.

 2. Ruud schreef:

  Wel fijn dat ze nu wel hun service verplichtingen gaan nakomen. Dat was afgelopen jaren wel anders….

 3. Cees schreef:

  Ze hadden nooit geen cv ketels moeten maken.

 4. F.van Straalen schreef:

  Ben in het bezit van een Itho Daalderop HP Cube (WTW-INSTALLATIE)+Base Cube voor de verwarring van mijn woning. Ik zoek al jaren naar een installateur die mijn HP Cube (WTW- INSTALLATIE) EEN goede servicebeurt kan geven.
  Moet de koudemiddel b.v. niet getest (bijgevuld)worden? De installatie is 7 jaar jong.

  • Van dijk schreef:

   Heeft u al een installatiebedrijf die uw itho daalderop kan onderhouden?
   Ik heb nl ook zo’n cv die toe is aan een beurt.
   Vriendelijke groet
   André

 5. Hans schreef:

  Ik denk eerder dat Daalderop de markt niet goed begrijpt. Er zullen in lengte van jaren nog cv-ketels worden verkocht.

 6. Dotternetta schreef:

  Jammer, ze waren altijd vooruitstrevend. Onze Combinair hybride draait al 12 zonder problemen zonder onderhoud.

 7. Hendrik schreef:

  Ook de warmtepompen van Itho en “service” daarvoor zijn een ramp. De (nieuwe) WP van Itho is hier bij het oud ijzer gegaan en een Nibe houdt ons nu warm!

 8. René Carduck schreef:

  Jammer Superketels onderhoud monteur zegt ook zo’n HR Ketel (14 liter water per minuut op 71 graden)
  Vind je niet meer.

 9. Mario schreef:

  Super tevreden verwarmen hier al 12 jaar met een Combifort 24/80 en om de 2 jaar een onderhoud geen probleem gehad met het zoeken van een installateur die het onderhoud wou doen. Keuze genoeg in België enkel een telefoontje naar de invoerder gedaan en direct een lijst met door hun erkende installateurs gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.