fbpx
Nieuws

Joekel van een magneetfilter

Rekon Installatietechniek, gespecialiseerd in systeemwaterkwaliteit, brengt een range magneetfilters van het Britse Adey op de Nederlandse markt. De grootste uit de serie: een vuil-/magneetafscheider voor buizen met een binnendiameter van 20 centimeter.

De producten waren nog niet eerder in Nederland te koop, maar wel al in landen als het VK, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Noord-Amerika, Canada en China. “We zijn officiële reseller, zegt Rekon-directeur Wilfred de Regt, die de producten verkoopt via een aparte webwinkel. Dat doet hij in samenwerking met Sabrina Mol, de Country Sales Manager Benelux van Adey. Zij werkte eerder voor het eveneens Britse Fernox. Dat produceert reinigingsmiddelen voor cv-installaties.

Magneetfilters filteren magnetiet uit het systeemwater. Een goede systeemwaterkwaliteit kan het rendement flink verbeteren. Ook verhoogt het het comfort en voorkomt terugkerende storingen.

Op de hoofdleiding

De MagnaClean DN200 8″ is de grootste die De Regt kan leveren. “Het voordeel is dat deze direct op de hoofdtransportleiding kan worden gemonteerd. Normaal maak je hier een aftakking van. Dat heeft echter het nadeel dat het langer duurt voordat al je systeemwater is behandeld. Met een vuilafscheider op de hoofdleiding ben je het magnetiet meteen de baas.”

Over het belang van een goede systeemwaterkwaliteit is nog niet iedere gebouweigenaar overtuigd, bleek vorig jaar bij een webinar hierover. Terugkijken van dit webinar kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.