fbpx
Nieuws

Ketelvervanger voor grotere vermogens

Nefit Bosch heeft met de Compress 5000 AW een lucht/water-warmtepomp die zich mede richt op de vervangingsmarkt voor grootvermogens cv-ketels. De monoblock warmtepomp is er in drie vermogensvarianten: 17, 22 en 38 kW, en kan in cascade tot 150 kW leveren.

De toevoeging aan het Compress-programma richt zich vooral op appartementencomplexen, bedrijven of utiliteitsgebouwen. Dankzij de hoge aanvoertemperatuur tot 65 °C is het toestel niet alleen geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor verduurzaming van bestaande verwarmingssystemen. Het toestel is geschikt om  grootvermogen HR-ketels vervangen bij het verduurzamen van bestaande gebouwen. De tweetrapscompressor van de Compress 5000 AW maakt een eenvoudige vraaggestuurde vermogensregeling (1 of 2 compressoren) mogelijk en een COP tot 4,8 (A10/W35) en SCOP tot 4,01. De monoblock warmtepomp kan stand-alone worden ingezet, maar ook als onderdeel van een hybride verwarmingsoplossing, met gasketels als achtervang.

Geen binnenunit

Opdrachtgevers komen in het kader van de ISDE in aanmerking voor subsidie tot 4900 euro. De 38 kW-versie, ook leverbaar met koelfunctie, is volgens Nefit Bosch een van de krachtigste warmtepompen die momenteel op de markt is Als volledig monoblocksysteem heeft de Compress 5000 AW geen extra binnenunit nodig, een regelaar volstaat. De Bosch HPC 300 C regelaar maakt bovendien ook parallelle aansluiting van maximaal 4 warmtepompen mogelijk. De Compress 5000 AW kan eenvoudig in een gebouwbeheerssyteem  worden geïntegreerd via KNX of ModBus. Hydraulische elementen en leidingen voor de aansluiting van een buffervat en tapwaterboiler zijn geïntegreerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.