fbpx
Nieuws

Kijk live mee op VSK

Niet op de VSK maar toch live meekijken in het VSK Nieuwscafé van Installatie.nl? Dat kan: via Installatie.nl/vsklive kijkt u dagelijks mee in het programma van het Nieuwscafe.

In het Nieuwscafé in hal 10 interviewt Frans Reichardt installateurs, fabrikanten en branchevertegenwoordigers. Het Nieuwscafe is een samenwerking tussen Installatie.nl en de VSK.

Het programma (onder voorbehoud) van de VSK-week:

Vrijdag 7 februari

10:30 Veilige drinkwaterinstallaties – Gerben Verweij, Viega

Trends in drinkwaterveiligheid en leidingsystemen. De installateur heeft een sleutelrol in het opleveren van goede, zuinige, maar bovenal veilige installaties. Op het gebied van drinkwaterveiligheid is veel te doen, en dan niet alleen in de legionella-gevoelige omgevingen.

11:00     Veiligheid en betrouwbaarheid van installatietechniek – Coen van de Sande, Nederlandse Verwarmingsindustrie NVI en Frank Methorst namens rookgasafvoerfabrikanten Rogafa

Hoe kan en moet de installatiebranche er voor zorgen dat er niet alleen energiezuinige installaties, maar vooral veilige en betrouwbare installaties worden opgeleverd. Welke rol speelt de nieuwe branchekoepel NVI hierin?

11:30     Duurzaam: met beide handen aangrijpen – Richard Verbree, directeur Inventum

Richard Verbree zit in het topteam Energie en geeft op hoog niveau advies. Er zijn vele warmtepompen beschikbaar voor diverse toepassingen in de gebouwde omgeving. Bij de toepassing van ventilatiewarmtepompen zijn geen buitenunits nodig. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse woningbouw. En er zijn meerdere wegen naar Rome: een investering in hybride kan een prima tussenstap zijn naar all-electric. Belangrijk aandachtspunt: ventilatie, in verduurzaming zowel met systeem C als D mogelijk.

13:00     De toekomst van de groothandel – Henk Jan Wegman, CEO Rensa

Niet enkel een dozenschuiver maar een brede dienstverlener. De groothandel speelt tegenwoordig ook een sleutelrol in technisch advies, engineering, opleiding en ondersteunen van installateurs op het gebied van prefab. Een gesprek over de nieuwe toegevoegde waarden van de groothandel, en de uitdagingen voor de toekomst. Hoe verandert de rolverdeling tussen installateur en groothandel?

14:00     Genomineerden VSK Award categorie Installateurszaken

Met Wavin, Burgerhout en Aquaberg zijn drie producten op het schild gehesen in het kader van de VSK Awards. Uitleg over de akoestische lekcontrole van Tigris, het Easysafe rookgasafvoer-concept, en de vloerput met inlegframe: praktische oplossingen voor alledaagse uitdagingen voor installatiemonteurs.

15:00     VSK 2020: de samenvatting – Patrick Schilte, Jaarbeurs en Eddy Buiting, Installatie.nl

Een wrap-up van VSK 2020. Zijn de ambities waargemaakt? Wat zijn de plussen en de minnen van de grootste installatiebeurs van Nederland. En een korte vooruitblik op de volgende editie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.