fbpx
Nieuws

Kleur uw Gemeente Groen

Kleur uw Gemeente Groen

Voor mensen die energie willen besparen maar door de bomen het bos niet meer zien, is er nu ‘Kleur uw Gemeente Groen’. Het programma moet gemeentes en regio’s gaan ondersteunen bij het ontwikkelen van energiebesparingsprogramma’s. Hier kunnen consumenten vervolgens gebruik van maken.

 

Regioteams

Volgens Alex Ouwehand van de Natuur en Milieufederaties gebeurt energiebesparing nu nog te versnipperd en ad hoc: “Met deze energieke coalitie zorgen we voor een consistente en constructieve aanpak, gebaseerd op uitgebreide ervaring.” Er worden diverse regioteams opgezet met medewerkers van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Energieke Regio en de Natuur- en Milieufederaties. Deze teams benaderen gemeenten voor het programma. Tegelijkertijd worden ondernemers uit de regio geïnformeerd en gebouweigenaren die energie willen besparen worden op het spoor van aangesloten ondernemers gezet.

 

Energieakkoord

Kleur uw Gemeente Groen sluit aan bij het Energieakkoord en is een initiatief van Bouwend Nederland, Uneto-VNI, Rabobank, de Natuur- en Milieufederaties, Meer Met Minder, Energieke Regio, Bouwgarant en de Duurzame Energie Koepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.