fbpx
Nieuws

Klimaatakkoord in nieuwe editie vakblad

De eerste editie na de zomerstop van het vakblad Installatie en Sanitair komt eraan. Deze verschijnt op vrijdag 24 augustus. Hierin staat veel nieuws en informatie rondom het nieuwe klimaatakkoord. Welke maatregelen, welke jaartallen hangen hier aan vast. Wat is abstract, wat is concreet. Verder achtergrondartikelen over tapwaterproductie zonder aardgas én informatie over de kansen van het warmtenet op lage temperatuur. Hamvraag: wie moet het allemaal gaan maken?

Zwemmen in rioolwarmte

Zwembad de Veldkamp in Wezep wekt zijn warmte sinds mei elektrisch op. En de warmtebron is een bijzondere, die komt namelijk van de nabijgelegen aardappelfabriek van CelaVita. Habel Installatie uit Heino klaarde deze klus: een knap stukje engineerings- en uitvoeringstechniek, met een hoofdrol voor de warmtepomp. Een reportage.

Binnenklimaat in smart grid

In een nieuwe woonwijk in Voorhout worden 33 woningen gekoppeld in een smart grid, dat is verbonden met de elektriciteitsmarkt. De balansventilatie-units hebben ook een rol toebedeeld in het geheel. Zij kunnen straks draaien op momenten dat de elektriciteit goedkoop is. “We gaan dingen ontdekken die ons voorstellingsvermogen te boven gaan.”

Groot worden, klein blijven

Hij was een ondernemerstalent bij zijn werkgever, maar had daar niet de kans om door te groeien. Door de samenwerking binnen een netwerk van bedrijven kon Chiel van Rossum zijn droom verwezenlijken: een eigen bedrijf in Son. Chiel van Rossum over zijn ambitie, de kansen en de steun die hij kreeg, maar bovenal de uitdaging die hem wacht. “De ervaring van grotere projecten, toepassen in het kleinere werk.”

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement of vraag een gratis proefnummer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.