fbpx
Nieuws

Klimaatthermostaat spIDer op de markt

Klimaatthermostaat spIDer op de markt

De klimaatthermostaat spIDer, die vorig jaar februari al op de VSK werd getoond, wordt komende maanden uitgerold in de markt.

 

 

Dit doet Itho Daalderop in eerste instantie bij een vijftigtal installateurs die dealer zijn van het bedrijf, meldt Elbert Stoffer portfolio manager bij Itho Daalderop in het aprilnummer van vakblad Installatie en Sanitair. In tegenstelling tot andere op verwarming georiënteerde thermostaten heeft spIDer het ventilatiesysteem –vooralsnog enkel van eigen fabrikaat-  als uitgangspunt voor de klimaatbeheersing.

 

ins0315rheden1.JPGVentilatie

De thermostaat kan, afhankelijk van gekozen ventilatiesysteem, per ruimte, op basis van CO2 en vocht, het binnenklimaat monitoren, en communiceert via een bijgeleverde gateway met het internet, zodat bediening op afstand (met app) en monitoring binnen handbereik ligt. Het systeem is voorbereid om te functioneren in een smart grid. “Wanneer er een gezamenlijk protocol is voor ventilatiesystemen, is het niet ondenkbaar dat ook andere merken ventilatiesystemen op deze klimaatthermostaat kunnen worden aangesloten”, zegt Stoffer. Elke cv-ketel die communiceert via het OpenTherm-protocol, kan communiceren met de klimaatthermostaat.

 

Uitbreidingen

In de toekomst zijn een groot aantal uitbreidingen gepland en denkbaar. Zo is nu het schakelen van elektrische apparatuur al mogelijk en wordt gewerkt aan het aansturen van RF-thermostaatkranen. Voorts zijn nog verdergaande integraties denkbaar met bijvoorbeeld zonweringssystemen.  De consumentenadviesprijs van de thermostaat, inclusief gateway, is 299 euro (incl BTW). 

 

Meer lezen?

De klimaatthermostaat is het kloppend hart van een monitoringsproef die de fabrikant in samenwerking met corporatie Vivare uitvoert bij 8 EPC =0 woningen in Rheden. In vakblad Installatie en Sanitair een artikel hierover. Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig proefabonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.