fbpx
Nieuws

Koelen via ventilatiesysteem

Huiseigenaren gaan steeds meer gebruik maken van koeling in woningen. Naast airco’s kun je ook denken koelen via het ventilatiesysteem.

Op donderdag 25 juni organiseren we in samenwerking met ventilatiespecialisten van Zehnder en groothandel Rensa een webinar over de trend: koelen met ventilatielucht in nieuwbouwwoningen.

Het webinar Keep it cool is gratis te volgen na inschrijving.

Dat kan via deze link.

BENG en TOjuli

Naast de nieuwbouwnorm BENG komen volgend jaar maatregelen om oververhitting van nieuwe woningen te voorkomen: de TOjuli. TO staat voor temperatuuroverschrijding. De nieuwe bouwregelgeving, die in juli 2021 van kracht gaat, kent een grenswaarde voor de kans op temperatuuroverschrijding. Deze kans wordt aangeduid met het TOjuli–getal. Zomercomfort wordt dus een belangrijke factor in de bouwvergunning.

Meer actieve koeling

Woningen mét een actief koelsysteem worden vrijgesteld van deze berekening. De verwachting is dat in de nieuwbouw meer actieve koelsystemen geplaatst gaan worden.

Met onder meer de bypass-functie, koudeterugwinning en toegevoegde warmtepomptechniek heeft het ventilatiesysteem hier veel (nieuwe) mogelijkheden toe. Technisch adviseur Jerôme Corba en Rensa Techniek-manager Matthias Slutter gaan deze op 25 juni toelichten.

Het webinar is live van 12.30-13.30u. Hier kunnen kijkers zelf deelnemen en vragen stellen. Nadien is het webinar on demand terug te kijken. Gratis aanmelden kan via deze link.

4 reacties op “Koelen via ventilatiesysteem

  1. Chris schreef:

    Bij Nilan doen ze dat al vanaf 2010 met de Nilan Compact P.

  2. Gerard schreef:

    Zou graag willen weten wat de kosten zijn omdat in een bestaande wtw unit te plaatsen

  3. Pim de boer schreef:

    Ik ben opzoek naar iemand die mij onafhankelijk info kan geven op allerlei installatie voor in een woning. Ik ga volgend jaar mijn eigenwoning bouwen en wil goed voorgelicht zijn wat er allemaal kan. Ik wil geen gas in de woning hebben. Het gaat om ventilatie koeling en verwarming en het liefst ook nog klein stukje smarthome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.