fbpx
Nieuws

Koeltrofee: drie nominaties

Drie producten dingen mee naar de NVKL Koeltrofee.  Ze zijn genomineerd omdat ze een bijdrage aan de verduurzaming in de koudetechniek. Smeva dingt mee met de Bedientoonbank Vision MkII, Bitzer met de zuigercompressor Ecoline en Oxycom met de verdampingskoeler IntrCooll

Bedientoonbank

Deze bedientoonbank van Smeva heeft een uniek hygiënisch en ergonomisch ontwerp in combinatie met betere koelprestatie met een hoge verdampingstemperatuur. De techniek bestaat uit een ‘statisch’ licht geforceerde koeling, welke via een lamellen warmtewisselaar onder het werkblad aan de bedienzijde met een gekoeld spiraal onder het roestvast stalen etaleer plateau verbonden is. Dit resulteert in een optimale verdeling van de gekoelde lucht over de producten en tot een minimale inmenging van de warmere omgevingslucht.

Zuigercompressor

De Ecoline van Bitzer is een zescilinder zuigercompressor voor transcritische CO2-toepassing. Deze nieuwe compressor bevat drie belangrijke innovaties. De compressor bevat nieuwe motortechnologie met een LSPM-motor (Line Start Permanent Magnet), mechanische vermogensregeling (CRII) en een intelligent bedieningsconcept voor geïntegreerde bewaking, aansturing en datalogging van de compressor. Deze compressor is uitermate geschikt voor toepassing in combinatie met het milieuvriendelijke koudemiddel CO2 en tevens gebruiksvriendelijk voor de installateur.

Verdampingskoeler

Directe verdampingskoelers zijn weliswaar energiezuinig, maar leveren vaak onvoldoende koelcapaciteit en zorgen voor een te vochtig binnenklimaat. Met de indirect/directe verdampingskoeler IntrCooll heeft Oxycom een oplossing specifiek voor grote ruimten ontwikkeld, waarin al deze voordelen gecombineerd worden in één apparaat en hierbij alle nadelen geëlimineerd. De IntrCooll levert 100% verse buitenlucht, die wordt gekoeld door een zeer efficiënte combinatie van indirecte en directe verdampingskoeling.

De prijs wordt sinds 1989 eens per twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing.

Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.