fbpx
Nieuws
Koper wil comfort

Eigenaren van koopwoningen vinden comfort belangrijker, huurders wonen liever gezond.

 

 

Uit een onderzoek onder kopers en huurders voor de vakbeurs Building Holland 2014, volgende week in de RAI, blijkt dat woningkopers het wooncomfort duidelijk op de eerste plaats staat en dat huurders echt eerst letten op gezondheid. Daarnaast letten huurders ook meer op de energiezuinigheid van hun woning dan kopers.

 

Woningverbetering

Meer dan de helft van de huurders (57%) heeft nu een woning met te veel stof/schimmels, tegenover circa een kwart (27%) van de koopwoningbezitters. Daarnaast blijkt dat huurders in het algemeen vaker dan kopers verbeteringen wensen aan de woning. Dus niet alleen minder stof/schimmels, maar ook graag een betere keuken, douche, toilet, temperatuurregeling en minder ongedierte in de huurwoningen. De voorkeur van de huurders gaat uit naar een betere temperatuurregeling van de woning (62%).

Tenslotte is het ook opvallend dat 4 op 10 Nederlanders met een koopwoning verbeteringen wensen aan specifiek de keuken (42%) en aan de doucheruimte (41%). 37% van de kopers is bereid meer te investeren in een woning dan noodzakelijk is.

 

Klimaat kantoor

Zijn het thuis de keuken en de doucheruimte die voor verbeteringen vatbaar zijn, is het op kantoor ‘het klimaat’. Een ruime meerderheid van de mensen met een kantoorwerkplek heeft graag een betere temperatuurregeling (70%) en meer frisse lucht (59%). De meeste kantoorwerkers zijn het ook eens met de stelling “Kantoren in Nederland kunnen nog veel verbeterd worden als het gaat om een gezonde leefomgeving” (55%).

 

 

1 reactie op “Koper wil comfort, huurder gezondheid

  1. Arnold schreef:

    Huurders willen ook comfort maar botsen vaak tegen starre, eigenwijze en voor ingenomen verhuurders. De gepubliceerde foto onderbouwd dat eens te meer, een la en een deurtje die niet en onvoldoende open kunnen, welke geest bedenkt zoiets. Arnold.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.