fbpx
Nieuws

Een krankzinnig plan. Dat is de reactie van Zelfstandigen Bouw op het pensioenakkoord dat vakbonden en werkgevers volgens De Telegraaf zijn overeengekomen.

Uit een uitgelekt concept-akkoord dat De Telegraaf in handen heeft, blijkt dat zij alle werkenden willen verplichten mee te doen aan een pensioen waarvan vastligt hoeveel pensioenpremie je moet betalen, maar niet wat je daarvoor terugkrijgt. Dat hangt helemaal van de omstandigheden af. “Net Russische roulette”, aldus voorzitter Charles Verhoef. “Je mag niemand verplichten daaraan mee te doen.”

AOW-leeftijd

Volgens het uitgelekte pensioenakkoord stijgt de AOW-leeftijd langzamer dan nu en gaat de AOW-leeftijd niet al in 2021 naar 67, maar pas in 2025. “Dat biedt geen oplossing voor mensen die jong – op hun 15e of 16e – zijn begonnen met werken. En dat zijn meestal mensen met een zwaar beroep. Zij moeten kunnen stoppen als zij 45 jaar hebben gewerkt.”

Verhoef vindt het op zich mooi dat vakbonden en werkgevers het mogelijk willen maken eerder te stoppen. “Maar dat helpt alleen mensen met een vaste baan. De groeiende groep zzp’ers en flexwerkers heeft daar niets aan. Maar zij moeten wel meedoen aan de pensioenregeling.”

Zelfstandigen Bouw pleit voor een verhoging van de AOW-uitkering voor alle werkenden. “Als alle werkenden iets meer AOW-premie betalen, is dat haalbaar. Mensen kunnen dan kiezen voor een hogere AOW of eerder stoppen”, aldus Verhoef.

1 reactie op “‘Krankzinnig pensioenplan zzp’ers’

  1. […] reactie van Zelfstandigen Bouw op het pensioenakkoord dat vakbonden en werkgevers volgens De Telegraaf zijn overeengekomen is […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.