fbpx
Nieuws

Kunststof beugel voor dakbeschot

Ubbink gaat voortaan haar dakbeschotbeugels ook in kunststof uitvoeren. De nieuwe stormbeugel, die de dakdoorvoer van de rookgasafvoer op zijn plek moet houden, wordt deze maand standaard toegevoegd bij de dakdoorvoeren in de Rolux 5G-serie. Voorheen was de dakbeschot beugel altijd in metaal uitgevoerd.

Stormbeugel

beschotbeugelDe beugel moet voorkomen dat de dakdoorvoer bijvoorbeeld bij storm los kan komen, waardoor koolmonoxide vrij kan komen. De kunststof dakbeschotbeugel  is te bevestigen aan de zijkant. Doordat de beugel een roterend zwenkend gedeelte heeft, positioneert, tekent, boort en bevestigt de installateur de beugel vrij eenvoudig aan het dakbeschot. Daarna wordt de beugel om de afvoer gesloten. Deze montagewijze maakt het ook mogelijk om achteraf te beugelen, wanneer onverhoopt geen stormbeugel aan een afvoer mocht zitten. De beugels zijn los verkrijgbaar in wit en zwart en geschikt voor afvoeren met diameters van 100-131 mm.

Voorschrift

Fabrikanten van rookgasafvoersystemen schrijven een zogeheten stormbeugel altijd voor. Bekijk hier de beugelrichtlijnen, zoals de Rogafa ze voorschrijft.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.