fbpx
Nieuws

Laag BTW-tarief verlengd tot eind 2014

Laag BTW-tarief verlengd tot eind 2014

Het lage BTW-tarief voor renovatie en energiebesparing wordt verlengd tot eind 2014.

 

 

De maatregel maakt deel uit van de afspraken die het kabinet gemaakt heeft met de oppositie om een meerderheid te vinden voor de begroting in de Eerste Kamer. Hiermee blijft het arbeidsdeel van verbeteringen aan gebouwen 15% goedkoper dan in het hoge BTW-tarief. De tijdelijke verlaging zou aanvankelijk op 1 maart aflopen. De afgelopen maanden hebben brancheverenigingen Uneto-VNI (installateurs) en Bouwend Nederland (aannemers) driftig gelobbyd voor verlenging van deze maatregel. Niet alleen omdat de branches in zwaar weer verkeren, maar ook omdat deze maatregel in lijn zou liggen met het zojuist afgesloten Energieakkoord, dat voorzien in een forse verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland.

 

Voorzitter Titia Siertsema van brancheverenignig Uneto-VNI is ook blij met de 100 miljoen euro die naar het techniekonderwijs in het mbo gaat. “Een belangrijk signaal dat de politiek de kwaliteit van het technisch beroepsonderwijs serieus neemt en bereid is daarin te investeren. Na de crisis hebben we veel technisch talent nodig in deze sector. Die talenten moeten we goed kunnen opleiden.”

 

Andere consequentie van het begrotingsakkoord is dat ondernemers lastenverzwaringen staan te wachten. De accijnsverhoging gaat door, de motorrijtuigenbelasting en de waterleidingbelasting gaan omhoog, en de afvalbelasting keert terug. De voorgenomen bezuiniging op de zelfstandigenaftrek, die zzp-ers, maar ook eenmanszaken en v.o.f.’s raakt, is wel van de baan.

 

 

1 reactie op “Laag BTW-tarief verlengd tot eind 2014

  1. aad markwat schreef:

    is deze maatregel van 6 % op arbeid van toepassing op het aanleggen van een cv installatie en evntueel bij het plaatsen van metalen voorgefabriceerde balconhekken e.d.
    Graag reactie,
    Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.