fbpx
Nieuws

‘Lage BTW verlengen tot eind 2014’

‘Lage BTW verlengen tot eind 2014’

Branchevertegenwoordigers Uneto-VNI en Bouwend Nederland roepen de Tweede Kamer op om de tijdelijke BTW-verlaging op onderhoud- en renovatiewerkzaamheden te verlengen tot eind 2014.

 

 

De tijdelijke BTW-maatregel voor de arbeidscomponent voor woningverbetering zou op 1 maart 2014 weer stijgen van 6 naar 21 procent. Bij de presentatie van de Miljoenennota bleek dat het kabinet vast wil houden aan deze afgelopen jaar vastgestelde einddatum.

 

Banen

Voorzitter Titia Siertsema zegt dat het extra werk die de maatregel oplevert, duizenden banen in de branche doet behouden. Daarnaast sluit verlenging van de maatregel volgens haar prima aan op de maatregelen uit het Energieakkoord, waarbij het energiezuiniger maken van de bestaande voorraad als speerpunt is geformuleerd. Siertsema wijst erop dat woningbezitters als gevolg van de crisis momenteel terughoudend zijn met het vervangen van hun verwarmingsketel of onderhoud aan de ketel uitstellen. “Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.”

 

Krimp

De werkgelegenheid krimpt en het aantal faillissementen neemt toe, zo blijkt het cijfers van Uneto-VNI. Het totale productievolume in de installatiebranche komt in 2014 waarschijnlijk uit op 9,9 miljard euro. In 2009 was dat nog 13,8 miljard.

 

1 reactie op “‘Lage BTW verlengen tot eind 2014’

 1. John Sas schreef:

  Verlaging van de btw op arbeid brengt naar mijn idee geen meer werk op in de zin van meer omzet.
  Het brengt wel meer administratief werk met zich mee.
  Het zou beter zijn als er weer groot onderhoud aftrekbaar wordt op het inkomen voor de huisbezitter.
  Heeft het zwartwerken of buitenlandse (polen, bulgaren e.d.) ook minder zin voor de opdrachtgevers.
  Nu de mensen ook bij de banken niet hoeven aan te kloppen geeft dat meer mogelijkheden en stimulans om in de woning te investeren.

  John Sas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.