Ga naar hoofdinhoud

Latex leidingdopjes naar Nederland

De latex beschermingsdopjes voor leidingen komen in Nederland op de markt. De in Frankrijk ontwikkelde herbruikbare leidingdopjes worden vooralsnog in een webshop aangeboden.

Veel leidingsystemen worden standaard geleverd met dopjes om de pijpen en buizen te beschermen tegen vuil. Maar eenmaal in de verwerking liggen cv-, drinkwater en afvoerleidingen vaak open en bloot. Bijvoorbeeld wanneer een installatie later wordt afgemonteerd. Cap’Vea heeft hier een oplossing voor in de vorm van herbruikbare beschermkapjes voor leidingen en buizen in afmetingen van 5 tot 220 mm.

Herbruikbaar

De latex beschermkapjes zijn online te bestellen, elastisch en meerdere malen te gebruiken. Zo kunnen leidingen van elk formaat tijdens het werk en na oplevering vrijgehouden worden van vervuiling. Leuk detail: ze zijn in vier verschillende kleurtjes te bestellen. Dus naast bescherming, ziet het er ook nog eens netjes en verzorgd uit.

Oprichter van Cap’Vea Nederland is Marcel de Graaf. De Graaf is ook eigenaar van HR Premium Parts , een bedrijf dat gereviseerde onderdelen voor verwarming, ventilatie en solarsystemen. De producten worden nu nog via een webshop aangeboden. Uiteindelijk wil De Graaf met zijn producten in het groothandelschap terecht komen.

Cap’Vea is een Franse start-up, die eind vorig jaar de dopjes toonde op de Franse installatiebeurs InterClima.

8 reacties op “Latex leidingdopjes naar Nederland

 • MarkS90

  Doe er altijd een plakbandje overheen tegen invallend vuil. En gezien de prijsstelling kun je heel wat plakband kopen …

  Overigens ben ik niet tegen dit idee om deze dopjes toe te passen.

  1. Dag Mark,
   Dank dat je de moeite hebt genomen om de website te bekijken. Blijkbaar zijn de kapjes in potentie interessant voor je.
   De kapjes zijn inderdaad wat duurder dan een stukje plakband. Voordeel is dat de kapjes in 1 tel om een buis en er weer af gaan en dat je buis of leiding schoon blijft en je direct weer door kunt werken. Gebruik een kapje een paar keer en kijk hoeveel tijd je bespaart door snel schoon door te kunnen werken.
   Dat is het echte prijsverschil met plakband. 1 minuut tijdwinst is €0,75 bij een uurtarief van €45,00 per uur.
   Hartelijke groet,
   Marcel de Graaf

 • Hendrik

  ‘vroeger’ en dan ga ik terug naar midden jaren ’60 begin ’70, werkte ik al als electricien in de woningbouw, bij het maken van vloeren,moesten we de leidingen,meest 5/8 en 3/4 pvc, op het betondek op betonnetten vastzetten met vlechtdraad, en de omhoog stekende pijpen, moesten we dichten,zodat er geen beton in kon komen tijdens het storten, om dat te beschermen werd dan vaak een propje papier in de leiding gestopt, dat wilde nog weleens mis gaan. Gevolg: Veel hakwerk als er een verstopping was ontstaan, dan waren dergelijk soort van dit soort latex leidingdopjes wel handig geweest,snel en effectief,ook bij het andere werk: Bijvoorbeeld coderen van leidingen,met wat standaard kleurtjes, bijv. voor aparte groep, voor wasmachine etc. Dergelijk soort materiaal kon men in die jaren niet. Ik juich elke leuke,handige vooruitgang natuurlijk toe,als ex-electricien.

 • Dankjewel Hendrik,
  Je geeft precies nog een paar voordelen aan t.o.v. de nu veelgebruikte cementdeksels. Flexibel, blijft goed zitten, snel in gebruik en met de 4 verschillende kleuren kun je coderen.
  Vroeger was niet alles beter 😉
  Groet, Marcel

 • Erik

  Leuk product, helaas door de prijsstelling ondanks de bovenstaande berekening, niet interessant voor ons. De bestaande afdekkappen kosten max €0,22 per stuk. dus kan er voor een diameter van bijvoorbeeld 50mm 12x een kapje vervangen gebruikt worden. En de kapje die wij nu gebruiken worden ook vaker gebruikt. Tel erbij op dat deze producten bij oplevering soms achterblijven of tijdens installatie verdwijnen.. Dan wil je zo goedkoop mogelijke afscherming van je leidingen.

 • Dag Erik,
  Je hebt absoluut gelijk dat ons product (nog) aanmerkelijk duurder is. Het zal dus ook niet direct bestaande afdekkappen vervangen, maar heeft bestaansrecht naast de bestaande producten, bijvoorbeeld bij toepassing op mantelbuizen of leidingen met afwijkende diameters of afwerking waar de bestaande kappen niet voldoen (mof, verjongd, schroefdraad, etc).

 • Frank

  Ga eens met de TU praten in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Verboden te mixen

Premium

Kloof tussen mbo en bedrijfsleven verkleinen

Voordelen van op maat gemaakte beroepskleding

Dealers ATAG openen merkshowrooms

Installatie #4: de plussen en minnen van CO-certificering

Villeroy & Boch presenteert eerste eigen douche-serie