fbpx
Nieuws

Een aantal bedrijven komt vandaag met opmerkelijk nieuws. Itho Daalderop komt met de toweropstelling Lee voor warmtepompen, Inexeon met een stroombesparende tussenstekker, en bouwer Dijkstra Draisma gaat woningen leveren via IKEA. En Bonfix heeft een wijnkraan geïntroduceerd.

De tapwatervaten voor warmtepompen, zogeheten towers, krijgen bij Itho Daalderop een naamsvermelding. Dit deed de fabrikant eerder met warmtepompen Vincent en Amber. De serie opslagvaten krijgen de naam Lee, zodat de warmtepomp/tapwater-combinatie de Lee Tower heet. De vaten 120, 150, 200 en 240 liter zijn in een limited edition verkrijgbaar met de Rotterdamse skyline erop. Uit de vroegboekers voor deze vaten, zijn kaartjes voor een Ahoy-concert verloot.

Stroombesparende tussenstekker

Revisiespecialist Inexeon komt vanaf vandaag meteen tussenstekker. “Met deze tussenstekker kan er tot 20% worden bespaard op het stroomgebruik van de cv-ketel, claimt het bedrijf uit Wijchen.

De tussenstekker zit tussen wandcontactdoos en cv-ketel, bij warmtevraag van de ketel kan aan de besparingsknop worden gedraaid tot ene groene ledlampje oplicht. “De besparing wordt gerealiseerd door speciale faseaansnijding waarmee de stroom verlaagd wordt, zonder dat de cv-ketel hier hinder van ondervindt. Technologie die we konden ontwikkelen door onze ervaring met de revisie van PV-omvormers.” Het stekkertje kost € 104.

IKEA-woning

Bouwer Dijkstra Draisma maakt vandaag de prijs bekend de prefab woning SKÄMT, die het samen met IKEA op de markt gaat brengen. De eerste complete geprefabriceerde woning die je zelf op een kavel in elkaar zet. Modulaire woningbouwer Dijkstra Draisma verwacht veel van de samenwerking, meldt woordvoerder Gerrit Rap. “De woning wordt volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam geproduceerd in onze fabriek.” Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. Eenmaal op locatie staat de woning binnen één dag.

“De ambities van IKEA sluiten goed aan op het woonproduct en daarom hebben we elkaar de handen in één geslagen”, aldus Joke Grol van IKEA. 

Wijn tappen met buitenkraan

Bonfix heeft de vorstvrije buitenkraan aangepast zodat je er ook wijn mee kunt tappen. De kraan komt vandaag in drie verschillende wijnsoorten op de markt: Merlot, Chardonnay en Cabarnet Sauvignon.

1 reactie op “Lee Towers, zuinige stekker, wijnkraan en IKEA-huis

 1. Gediplomeerde beunhaas schreef:

  Ach ach wat een lollige bende hier. Kan nog een paar goeie 1 april grappen:
  Techniek Nederland en Doekle samen met Feenstra verklaren vakdiplomas ongeldig.
  2 daags certificaat is meer waard als 6 jaar vakopleiding.
  Vanaf 1 april is Poolse stucadoor met 2 daags certificaat een volwaardige service technicus.

  Wat hebben we gelachen . Bah bah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.