fbpx
Nieuws

Leemkachel met warmtepompen

Leemkachel met warmtepompen

Een duurzaam kantoorpand in de vorm van een kas in Berkel-Enschot wordt grotendeels verwarmd door een leemkachel met twee ingebouwde warmtewisselaars. Het is één van de ideeën uit de koker van de opdrachtgever, technisch uitgevoerd door Van Delft Installatie.

 

Duurzaam en groen

Hoveniersbedrijf Van Helvoirt Groenprojecten is opdrachtgever van het bijzondere gebouw. De nieuwbouw moest duurzaam zijn, zelfs cradle-to-cradle, vertelt directeur-eigenaar Bert van Helvoirt. Naast het welbevinden van de medewerkers waren ook energie- en waterbesparing twee belangrijke uitgangspunten. Van Helvoirt formeerde daarom een denkteam om de diverse thema’s uit te werken.

Kaskantoor

Het uiteindelijke resultaat werd een langwerpig kasachtig kantoorpand met een grote multifunctionele ruimte aan de zuidkant over de gehele lengte. Daarachter bevinden zich de werkvertrekken die uitkijken op de tuin. Door grote binnenruiten kan buitenlicht vanuit de kashal de kantoren bereiken. Hergebruik van afvalwater zorgt voor een waterbesparing, terwijl de verwarmingkosten flink worden gereduceerd met een leemkachel, aangevuld met lucht-waterwarmtepompen.

 

Lees het hele artikel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.