fbpx
Nieuws
Legionellabesmetting begint op tekentafel'

De beperkte aandacht voor een veilige drinkwaterinstallatie, is vooral het gevolg van de traditionele prijsgerichte bouwkolom.

 

Barry Lenting, technisch directeur bij Lenting Waterservice en actief in diverse werkgroepen, vindt dat de sanitaire installatie weggehaald moet worden bij de bouwkundig aannemer. Dit zegt hij naar aanleiding van legionellabesmettingen in nieuwe utiliteitsgebouwen. “Installatiebedrijven met kennis van zaken, krijgen door de marktsituatie niet de kans om kwaliteit te leveren”, zo is te lezen in het komende nummer van vakblad Installatie en Sanitair. 

 

Prijsstunters

Volgens Lenting is het sinds de crisis schering en inslag dat prijsstunters de technische installatie maken. “De besmetting begint al op de tekentafel. In feite moet de loodgieter eerst het ontwerp maken en daarna moet het gebouw er omheen gezet worden. Hoe ga je om in een gebouw met klimaatvloeren en waar moeten de warm- en koudwaterleidingen liggen. We zijn heel duurzaam bezig, maar je moet er wel aan denken en niet bezuinigen op de tapwaterinstallatie.” In zijn ogen zijn te weinig opdrachtgevers bezig met het meecalculeren van de beheerskosten voor de komende 15-20 jaar.

 

Meer lezen?

In het komende nummer van Installatie en Sanitair meer over veilige drinkwaterinstallaties, met een overzicht van (nieuwe) appendages en technieken om legionellavorming tegen te gaan. Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig (proef)abonnement.

 

Klik hier voor een achtergrondartikel in ons dossier Sanitair over de meest gemaakte fouten in ontwerp en uitvoering van drinkwaterinstallaties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.