fbpx
Nieuws

Leidingisolatie volledig ‘cradle’

Het flexibele isolatiemateriaal ThermaSmart PRO heeft als eerste het Cradle to Cradle  bronze certificaat verworven. Deze primeur viel Thermaflex vandaag ten deel tijdens de vakbeurs Building Holland in Amsterdam. De certificering is een internationale erkenning dat het product verantwoord is geproduceerd en een bijdrage levert aan een duurzame wereld, een belangrijke voorwaarde om bijvoorbeeld toegepast te worden in BREEAM of LEED-gecertificeerd gebouw. De leidingisolatie is nu bewezen als 100% recyclebaar, en is daarmee nu ’s werelds eerste en enige, meldt het bedrijf uit Waalwijk trots.

Hoge restwaarde

Belangrijk bij dergelijke certificeringen is dat de grondstoffen bij toekomstige recycling herbruikbaar zijn. Dat betekent dat de hoeveelheid afval afneemt en dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Ook de onroerend goed eigenaar profiteert, omdat de objectwaarde stijgt wanneer de juiste materialen zijn toegepast. Denk aan veiligheid, kwaliteit, levensduur en de hoge restwaarde. Voor de bewoners is het bovendien plezierig werken of leven in een gezond gebouw.

Voor Thermaflex is dit niet de eerste bekroning voor het cradle to cradle-beleid. Het Flexalen 600 voorgeïsoleerde leidingsysteem heeft een zogeheten silver certificaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.