fbpx
Badkamer in beeld

Leidingwerk in Wedi-plaat verwerkt

De hardschuimen Wedi-platen kunnen nu ook prefab voorzien worden leidingwerk. Daarmee kunnen nu nog sneller badkamers en sanitaire ruimten worden opgebouwd.

In deze blauwe 8 cm plaat van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim kunnen al langer de afvoergoten of nisjes verwerkt worden, maar nu ook een volledig voorbereid douche-element, hier met de inbouw thermostaat iBox van Hansgrohe. Het leidingwerk van Viega is in het element verwerkt van thermostaat naar hoofddouche en hoeft enkel op de aanvoer van warm en koud te worden aangesloten.

Met name voor de seriematige badkamer een enorme besparing op tijd en hak en breekwerk in de badkamer. De platen kunnen vanaf tekening besteld worden, en worden geproduceerd in Emsdetten, net bij Enschede over de grens over. De platen zijn voorzien van een speciale gewapende toplaag, zodat ze direct overgetegeld kunnen worden.

Wedi-platen zijn met name voor badkamerbouwers elementen waarmee snel constructief werk geleverd kan worden. De afzonderlijke elementen kunnen met lijm en afdichtmiddel met elkaar verbonden worden, waardoor een ruimte waterdicht kan worden opgeleverd.

De module en projectenservice van het bedrijf kan op aanvraag standaard elementen leveren, waaronder de driezijdige T-module voor toilet, douche en wastafel, inclusief technische componenten en versterkingen.

Foto rechts is gemaakt op de Franse vakbeurs Interclima, waar het prefab systeem voor het eerst te zien was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.