fbpx
Nieuws

LG komt ook met warmtepomp op propaan

LG Electronics komt dit najaar ook met een warmtepomp met koudemiddel propaan (R290). Dit maakte het bedrijf bekend op de afgelopen ISH in Frankfurt. De Therma V R290 komt eind dit jaar in een 12, 14 en 16 kW op de markt. Later volgen ook lagere vermogens in deze range (4-9 kW).

Propaan (R290) is populair: het natuurlijke koudemiddel wordt op dit moment massaal omarmd als alternatief voor synthetische koudemiddelen als R32 en R410a, die binnen enkele jaren worden uitgefaseerd. In tegenstelling tot deze koudemiddelen heeft R290 een lage milieubelasting (GWP van 3).

Monoblock warmtepomp

De nieuwe R290 warmtepompen uit de Therma V-serie zijn uitgevoerd als monoblock. Hierbij bevat de buitenunit een gesloten koudemiddelcircuit. Bij installatie hoeven daarom geen koeltechnische handelingen te worden uitgevoerd. De binnen- en buitenunits zijn met watervoerende leidingen verbonden. De installateur hoeft in zo’n configuratie niet te beschikken over een f-gassen certificering om de warmtpomp in bedrijf te stellen.

Lees hier een achtergrondartikel (premium) over de trend van R290 in warmtepompen

Vermogen en werkingsbereik

Vooralsnog zijn drie vermogens beschikbaar: 12kW, 14kW en 16 kW. In de komende jaren wordt de lijn met propaanunits uitgebreid naar verwarmingsvermogens in de range van 4 – 9kW. De nieuwe lucht-water-warmtepomp heeft volgens LG een uitstekende performance op het gebied van waterverwarming en is zeer betrouwbaar bij lagere temperaturen. Naast het bieden van een standaard temperatuur tot 75 graden Celsius is de Therma V R290 Monobloc ook op volle 100 procent capaciteit betrouwbaar bij temperaturen die kunnen dalen tot -15⁰ Celsius

Hydrobox of IWT-unit

Het systeem kan geconfigureerd worden met een IWT-unit (Integrated Water Tank) of een hydrobox als binnenunit. De Hydro Box is klein en compact. Hij is eenvoudig te installeren in kleinere ruimtes, doordat de noodzaak van een aparte warmwatertank niet aanwezig is. De compacte IWT bevat een geïntegreerde boiler met een inhoud van 200 liter warmtapwater. Met als resultaat dat het installeren en monteren van de LG warmtepompen eenvoudig en veilig is.

Bediening

De Therma V R290 Monobloc kan eenvoudig worden bediend met behulp van een afstandsbediening. Software-updates en wijzigingen in de instellingen van de warmtepomp kunnen snel op afstand worden afgehandeld, zodat klanten er geen omkijken naar hebben. Ook is remote systeemdiagnose beschikbaar via LG’s Building Energy Control (BECON) cloud2.

1 reactie op “LG komt ook met warmtepomp op propaan

  1. Dion Wevers schreef:

    Graag verdere info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.