fbpx
Nieuws

Libra Energy naar Rensa Groep

Rensa Groep, moedermaatschappij van groothandelaren Rensa BV en GévierDales heeft een meerderheidsbelang genomen in Libra Energy BV uit Uitgeest. Deze internationale handelsorganisatie in duurzame energie-systemen en energiebesparende producten is marktleider in zonne-energie in Nederland.

“De energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie biedt de installatiesector nieuwe kansen en mogelijkheden”, aldus Erik Heijink, directeur Rensa Groep. “Concepten als BENG en NOM zijn de standaard van morgen en daar willen we als Rensa Groep de installateur op dezelfde manier in kunnen ondersteunen als bij meer traditionele energie-systemen”.

Jan Joosten van Libra Energy BV vult aan: “De toenemende vraag naar duurzame energie-systemen en zonne-energie vraagt om een sterke distributiepartner. De visie van Rensa Groep om met specialistische handelsbedrijven de markt te bedienen sluit aan bij de visie van Libra Energy”. Libra Energy bestaat sinds 2007. Bij het bedrijf werken veertig mensen.

Zelfstandig

Erik Heijink vervolgt: “Rensa Groep stelt haar fijnmazige distributienetwerk beschikbaar en Libra Energy brengt kennis in van een nieuwe tak van sport binnen Rensa Groep”. Evenals de andere bedrijven binnen Rensa Groep, waaronder ook gespecialiseerde bedrijven als Gafco Altron (koudetechniek), en Handelsonderneming J. Verholt (meettechniek en pompen), blijft ook Libra Energy een zelfstandige onderneming.

1 reactie op “Libra Energy naar Rensa Groep

  1. […] Groep BV investeert met haar deelname in Engineering Inexeon en Repair Inexeon, na de overname van Libra Energy in 2017,  in verdere verduurzaming in de installatiebranche. Inexeon nam het revisieprogramma van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.