fbpx
Nieuws

Lichte en efficiënte rioolpomp

Om regenwater, grondwater en vuilwater in rioleringen goed te kunnen afvoeren, introduceert Wilo de Rexa MINI3 rioolpomp. Dankzij de geoptimaliseerde hydrauliek bereikt de rioolpomp maximale efficiëntie en heeft de pomp maar minimaal onderhoud nodig.

Door de oliekamer met twee olieafdichtingen, de mechanische afdichting en de robuuste, rubberen kabelverbindingen zijn langere onderhoudsintervallen mogelijk. Door de directe toegang tot de afdichtingskamer en de pompbehuizing kan het product eenvoudig onderhouden worden.

Betrouwbaarheid

De pompbehuizing is gemaakt van duurzaam grijs gietijzer, met een G 1½ pijpaansluiting. De flexibele vlotterschakelaar en een speciaal ontwikkelde vortex-waaier zorgen voor een uitstekende betrouwbaarheid. De waaier is uitgevoerd als innovatieve kunststof versie die, in vergelijking met de veelgebruikte roestvrijstalen waaiers, het voordeel heeft dat het volledig corrosievrij is. Bovendien kan door het gebruik van kunststof een breed scala aan vloeistoffen, waaronder ook agressieve stoffen, worden getransporteerd.

De Rexa MINI3 wordt ook volledig ongevoelig voor vloeistoffen met een grote hoeveelheid vaste stoffen of grotere deeltjes dankzij de grote vrije balpassage van 40 mm. Dit is ongeëvenaard in zijn klasse. De pomp heeft een opvoerhoogte van dertien meter en een debiet van 22 m3/h.

Flexibel in gebruik

De Rexa MINI3 heeft een compacte constructie en een laag gewicht. De pomp is daardoor geschikt voor zowel stationaire installatie, bijvoorbeeld in afvalwaterschachten, als voor flexibel gebruik in toepassingen zoals ontwatering bij graafwerkzaamheden, zelfs bij extreem krappe graafputten. Met beschermingsklasse IP68 is de pomp ook volledig geschikt voor natte opstelling en voor flexibel gebruik in pompputten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.