Ga naar hoofdinhoud

Lowara neemt Vogel Pumpen over

Pompenfabrikant Xylem, bekend van onder meer Lowara, heeft Vogel Pumpen overgenomen.

 

 

Voortaan zullen de producten van het Oostenrijkse merk Vogel Pumpen onder de naam Lowara Vogel Series verder gaan en deel uitmaken van het pompportfolio van Lowara. Lowara Vogel Series bestaat uit end-suction pompen voor zware toepassingen, gietijzeren meertrapspompen en grote gietijzeren bronpompen. Met de naam wil Xylem, het moederbedrijf van onder meer Lowara het 105-jarige merkerfgoed van Vogel binnen het zware industriële pompsegment voortzetten . Er verandert er niets aan de producteigenschappen of huidige distributiekanalen van Vogel Pumpen.

Ruud Vreeburg, managing director van Xylem Benelux, het volgende commentaar: “De pompen uit de Lowara Vogel Series versterken het aanbod van Lowara, dat haar potentiële toepassingsgebied naast woningbouw en utiliteit aanvult met nieuwe industriële sectoren zoals olie- en gasindustrie, mijnbouw, elektriciteitscentrales en staalfabrieken; hierdoor wordt onze positie versterkt.” De volledige migratie van het assortiment zal begin 2015 afgerond zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Girls Day: meer vrouwen in techniek

Volker Wessels verkoopt installateur Homij

Het kiezen van de juiste grondleiding

Waterzijdig inregelen minder vrijblijvend

Nieuwe Nederlandse thuisbatterij op komst

Energiekosten loden last voor voetbalclubs