fbpx
Nieuws

Lucht zuiveren met licht

DS Energy heeft een luchtzuiveringspaneel ontwikkeld dat UV-C licht gebruikt om bacteriën en schimmels in de lucht te verminderen. Het combineert ultraviolette kiemdodende straling (UVGI) en luchtcirculerende ventilatoren met een plafondlamp. Deze techniek kan ook helpen bij de bestrijding van COVID-19-virusdeeltjes.

Uit recent onderzoek blijkt dat UV-C-licht het coronavirus kan bestrijden. Anders dan in eerdere onderzoeken werd in dit geval gebruikgemaakt van echte COVID-19-virusdeeltjes. Een speciaal hiervoor aangepaste ventilatorconvector toonde de effectieve werking van UV-C-licht aan. Dat UV-C-licht ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen onschadelijk kan maken, is al langer bekend. Het vermoeden bestond al dat dit ook bij COVID-19 het geval is, maar keihard bewijs hiervoor ontbrak. Twee landen waar het coronavirus hard toesloeg, de Verenigde Staten en Italië, deden onderzoek naar deze techniek. In beide landen is zeer recent onderzoek afgerond.

Goedkeuring

Het UV-C-led-luchtzuiveringspaneel van DS Energy is goedgekeurd door het Centers for Disease Control and Prevention. Dit is het Centrum voor ziektecontrole en Preventie, afgekort CDC. Het CDC is in de Verenigde Staten de autoriteit die zich van staatswege bezighoudt met het opsporen, behandelen en voorkomen van ziekten, vooral met het oog op het openbaar belang.

Er zijn geen technische maatregelen nodig om het paneel te bedienen. Het paneel is handig te installeren in plafonds en is een onopvallende ruimtebesparing. Het systeem levert lucht van hoge zuiverheid, met naderende desinfectiesnelheden van 100 procent.

1 reactie op “Lucht zuiveren met licht

  1. P.M.van Veen schreef:

    Waar te koop voor bedrijven, en waar te koop voor particulieren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.