fbpx
Nieuws

Luchtbehandeling met nieuw warmtewiel

Ned Air bv, fabrikant van luchtbehandelingssystemen, komt met een nieuwe unit: de RotorLine. De RotorLine is een serie luchtbehandelingskasten die voorzien is van de nieuwste generatie warmtewielen. De serie bestaat uit acht verschillende modellen, met een luchtdebiet van 2.400 tot 44.000 m3/h.

De naam Rotorline is al eerder gebruikt voor een luchtbehandelingskast met warmtewiel. De nieuwe RotorLine is echter vanaf de basis opnieuw vormgegeven. Daarnaast is de modelindeling van de nieuwe unit volledig afgestemd op de eisen van ErP 2018. Verder heeft de unit andere afmetingen gekregen, waardoor de luchtsnelheid lager is geworden en de levensduur van de filters verlengt. “We zagen al een tijd dat de vraag naar gebalanceerde ventilatiesystemen met warmtewielen toenam”, aldus Wouter Wijma, algemeen directeur van Ned Air. “Het was dus hoog tijd voor een nieuwe, betere unit. Dat resulteerde in de nieuwe RotorLine.”

Nieuwste generatie warmtewielen

De nieuwe luchtbehandelingskast is voorzien van de nieuwste generatie energiebesparende warmtewielen van de Duitse fabrikant Klingenburg. Recentelijk heeft Klingenburg verschillende verbeteringen aan de wielen doorgevoerd. Zo is de vorm van de aluminium lamellen geoptimaliseerd, zodat er betere warmte- en vochtoverdracht plaatsvindt. Ook zijn de wielen rondom voorzien van vernieuwde strips om luchtlekkage verder te minimaliseren.

Subsidie

Op verzoek van de klant levert Ned Air de unit Plug & Play. Dat betekent dat de unit alleen op netstroom hoeft te worden aangesloten en dan meteen functioneert. Bovendien komt de RotorLine eventueel in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dat is een regeling waarbij iemand een deel van de aanschafkosten van een luchtbehandelingskast kan aftrekken van de fiscale winst. Dat levert dubbel voordeel op, zowel qua energiekosten als qua aanschafkosten. De nieuwe RotorLine is inmiddels verkrijgbaar bij Ned Air.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.