fbpx
Nieuws

Maatwerk-installatie voor kankeronderzoek

Maatwerk-installatie voor kankeronderzoek

Vorige week opende het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam een geheel nieuw researchgebouw, het Anton Berns Laboratory Animal Center. Met maatwerk in techniek.

 

 

Technisch dienstverlener Kuijpers, dat alle technische installaties in het gebouw realiseerde, spreekt van een ‘unieke en innovatieve installatie’. Het nieuwe researchgebouw van het Antoni van Leeuwenhoek is namelijk tot in elk detail maatwerk. Het is ontworpen om onderzoekers, artsen en analisten de modernste faciliteiten aan te bieden om kankeronderzoek op het hoogste niveau mogelijk te maken. ”Uniek en innovatief”, karakteriseert Robert Clement, bouwdirecteur van het Antoni van Leeuwenhoek, het nieuwe researchgebouw. “Ons nieuwe onderzoeksgebouw is één groot controlled environment. Het onderzoek dat wij doen mag nergens door worden verstoord. De belangrijkste techniek in dit gebouw is puur maatwerk. De luchtdichtheid van het gebouw is heel belangrijk en de klimaatomstandigheden en verlichting zijn per ruimte regelbaar.” Alle toegepaste techniek is speciaal geëngineerd, geselecteerd en beproefd. Kuijpers werkte nauw samen met de Van Looy Group, DeJongGortemakerAlgra Architecten en Ingenieursburo Ulehake. De bouw duurde 24 maanden.

 

Techniek

“Niets in dit gebouw standaard. Een bijzondere ervaring, ook door het grote vertrouwen dat er uit de samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek spreekt”, aldus Ad Borgers, commercieel manager bij Kuijpers. Kuijpers was zich bewust van de gevoeligheid van de omgeving en kwam met innovatieve oplossingen. Nu staat er een state-of-the-art en energiezuinig gebouw. Kuijpers houdt zich bezig met ontwerp, bouw, validatie, beheer en onderhoud van technische installaties in gecontroleerde ruimtes. Kuijpers realiseert deze ruimtes behalve bij het Antoni van Leeuwenhoek ook bij ziekenhuis VieCuri in Venlo, Universiteit Utrecht en MSD in Oss. Door een optimale samenwerking tussen het team van specialisten van Kuijpers en de opdrachtgever creëert Kuijpers maximale duidelijkheid over de kwaliteit van gecontroleerde ruimtes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.