fbpx
Nieuws

Makkelijk vloerverwarming inregelen

Speciaal voor haar vloerverwarming en -koeling biedt Wavin een nieuw regelsysteem die het programmeren van de vloerverwarming makkelijker maakt. Wavin Sentio is ideaal voor installateurs, omdat het installeren en inregelen in een handomdraai klaar is. En ideaal voor de bewoner of gebruiker door het gebruiksgemak. Onder het motto ‘Connect. Set. Go.’ biedt Wavin de installateur een innovatief systeem dat in een gemakkelijk 3-stappenproces is te installeren en in te regelen. Compleet met regelunit, uitbreidingsmodules, draadloze en bedrade thermostaten, temperatuursensoren, een intuïtief LCD-touchscreen en een app voor de eindgebruiker.

Eerste stap: Connect

De aansluitingen voor de bedrading zijn simpel te plaatsen onder een hoek van 45°. De aansluitingen hebben dezelfde kleurcodering als de bedrading. Standaard zijn er acht zones, die met een uitbreidingsset eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Een tweede uitbreidingsunit met spanningsvrije relais maakt het bovendien mogelijk om bijvoorbeeld elektrische zonneschermen, de garagepoort en verlichting te bedienen.

Tweede stap: Set

Het LCD-touchscreen wordt aangesloten op de regelunit en functioneert als draagbaar display, waarmee het Wavin Sentio systeem eenvoudig wordt ingeregeld. Dankzij vooraf ingestelde profielen verloopt dit snel en zorgeloos. Profielen aanpassen is mogelijk door middel van het beantwoorden van enkele vragen. Inregelen kan met het LCD-touchscreen, maar ook met een laptop.

Derde stap: Go

Ook bewoners en gebruikers ervaren veel gemak met het Wavin Sentio regelsysteem. Met de Sentio App is het eenvoudig om voor elke ruimte een eigen temperatuur in te stellen, ook op afstand. Ook is het mogelijk een dag- of weekplanning in te voeren. Indien gewenst kunnen gebruikers zelfs meerdere woningen toevoegen in de app of de instellingen delen met andere gebruikers.

Makkelijk én energiezuinig

Met zoneregeling kan de temperatuur per ruimte worden ingesteld. Bijvoorbeeld een paar graden warmer in de badkamer en juist wat koeler in de hal. Huishoudens kunnen hiermee 11 tot wel 21 procent besparen op energieverbruik. In Duitsland en Denemarken is zoneregeling al verplicht. Ook in Nederland wordt zoneregeling steeds belangrijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.