fbpx
Nieuws

Materiaalschaarste in installatiebranche?

Nu de markt aantrekt, ontstaat er een tekort aan bouwmaterialen. Hierdoor stokken bouwprojecten, of ontstaan lange wachttijden. Naast een tekort aan vaklieden, blijken nu ook veel voorraden ontoereikend te zijn; consequenties van de ‘weelde’ van een aantrekkende markt. In uitvoerende bouw zijn wachttijden van maanden geen uitzondering meer, kopt Cobouw.

Installatie-materialen

Hoe zit dat in de installatiebranche, een branche die doorgaans een stevige voorraadpositie heeft dankzij de groothandel? Zijn materialen die normaliter op voorraad zijn, tegenwoordig enkel op bestelling? Hoe zit het met de levertijden van de populaire warmtepomp?

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Klik uw antwoord aan in de poll, en reageer gerust.

De markt trekt aan. De levertijden van materialen

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

3 reacties op “Materiaalschaarste in installatiebranche?

 1. jos schreef:

  Materiaalschaarste heeft alles te maken met onze economie .We leven met steeds meer mensen in ons kleine land. In 1960 leefde er rond 11 miljoen mensen in Nederland en nu 2017 al ruim 17 miljoen mensen .Waardoor materiaalvraag alleen maar toeneemt .Ruim 8.6 miljoen mensen werken op dit moment niet . De kosten voor deze mensen moeten geheel of gedeeltelijk worden opgebracht door de rest van de bevolking .De oplopende kosten , zorgen ervoor dat de lasten voor de werkende bevolking bedrijven etc.alleen maar toenemen de komende jaren , Nederland vergrijst en immigratie en gezinshereniging blijft toenemen, terwijl het kabinet het blijkbaar rooskleurig inziet ( we worden in de maling genomen) , moet een steeds kleinere groep mensen het straks verdienen voor de rest van de bevolking . doordat vooral de kosten en belastingen etc. blijven toenemen zijn veel bedrijven /groothandels uiterst voorzichtig met het aanleggen van grote voorraden .Groothandels kijken tegenwoordig eerst goed waar vraag naar is en pas dan wordt er ingekocht ,is de voorraad op moet men maar wachten en wil men een specifiek artikel dan kan besteld worden met aanlevertijden .Nu de woningmarkt enigszins aantrekt door de blijkbaar postivieve geluiden uit den Haag ??? , neemt de vraag op dit moment naar materialen snel toe , maar een crisis kan zo weer opduiken .Ik denk dat de consument in de toekomst ruimer van te voren moet gaan nadenken over b.v een verbouwing omdat het aantal vakmensen komende jaren ook drastisch zal verminderen .Het wordt straks eerst een vakman zoeken die z,n materialen ruim van te voren besteld bij z,n leveranciers/groothandels en dan starten met de verbouwing .

 2. frits schreef:

  Ook fabrikanten hebben afgelopen jaren flink ingedikt mbt personeel en voorraadpositie. Als jeniet op tijd weer opschaalt heb je een probleem.

 3. Ton schreef:

  Goed artikel. Hoop dat we er geen last van gaan krijgen in onze renovatieprojecten
  Jammer van de foto. Dood eind in een waterinstallatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.