fbpx
Nieuws

Meer rendement uit douche-wtw

Het herwinnen van warmte uit douchewater met een douche-wtw is een methode om extra punten te scoren in EPC voor de nieuwbouw.

Een warmtewisselaar onttrekt restwarmte uit het afgevoerde douchewater, waardoor de cv-ketel minder heet water aan de douchemengkraan hoeft te leveren. Q-Blue komt via leverancier Technea met een nieuwe techniek om de instroom van het water te verbeteren.

Om de geteste besparingen te behalen is de juiste montagewijze, en daarmee de juiste instroom van water, echter wel essentieel. Normaliter wordt deze instroom geregeld door een PVC T-stuk en een 45 graden PVC bocht op de douchepijp-wtw te schuiven of doormiddel van drie 45 graden bochten. Het is mogelijk dat de verkeerd stand van deze combinatie het rendement negatief beïnvloed.

Cycloon opzetstuk

Q-Blue komt op de komende VSK met een nieuw cycloon opzetstuk voor de douche-wtw. Dit Showersave Cycloon opzetstuk van fabrikant Q-Blue kan niet verkeerd worden gemonteerd en belooft een beter rendement door de betere instroom van warm water. In combinatie met een Showersave QB1-21 douchepijp-wtw gaat het rendement naar 65,6% bij 9,2 liter per minuut. De Showersave cycloon is ontwikkeld voor de douchepijp-wtw’s van fabrikant Q-Blue. Het product is KIWA-gecertificeerd, staat vermeld op de BCRG-lijst, is direct aan te sluiten op de riolering, en reinigt zichzelf door de flow van het afvalwater.

Met Installatie.nl gratis naar de VSK? Klik hier voor kaarten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.