fbpx
Nieuws

Meer subsidie voor energiebesparing

Subsidie voor verduurzamen huurwoningen

De subsidie energiebesparing eigen huis wordt per 1 januari verhoogd en verlengd. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloot hiertoe vanwege het grote succes van de regeling.

Per 1 januari 2017 is het subsidieplafond verhoogd met 21,2 euro miljoen. Het subsidiebudget komt daarmee op 41,7 miljoen euro. Daarnaast loopt de eerste tranche tot 1 januari 2018 in plaats van tot 1 maart 2017. In totaal is er tot 31 december 2018 60 miljoen euro beschikbaar.

Voor eigenaar-bewoners is het beschikbare budget tot 1 januari 2018 35,7 miljoen euro. Voor Verenigingen van eigenaren komt het beschikbare budget tot 1 januari 2018 op 6 miljoen euro voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het gebouw.

Isolatie

Met de ophoging en verlenging van de regeling stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningkrijksrelaties extra middelen beschikbaar om energiebesparing voor woningen te bevorderen.

Eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidieaanvragen blijven indienen voor isolerende maatregelen. Zij moeten minimaal twee soorten isolerende maatregelen treffen van voldoende omvang, bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.