fbpx
Nieuws

Meer vraag naar hoog opgeleide technici

Er komt steeds meer vraag naar hoog opgeleide technici. Het aantal vacatures hiervoor steeg in het derde kwartaal met 14% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt Yacht naar aanleiding van een arbeidsmarktanalyse.

Communicatieve vaardigheden

Uit diezelfde analyse blijkt ook dat technici moeten werken aan hun overtuigingskracht en communicatieve vaardigheden. Ard Kistemaker, directeur Yacht Engineering: “De match op kennis en ervaring blijft belangrijk, maar er worden steeds hogere eisen gesteld aan overtuigingskracht. Dit is essentieel om de veeleisende interne en externe klant mee te nemen in de technologische (on)mogelijkheden. Competenties als communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, flexibiliteit en sensitiviteit zijn de nieuwe ‘harde’ criteria voor de engineer van de toekomst”, aldus Kistemaker.

Groei in regio west

Er zijn duidelijk regionale verschillen in het aanbod van vacatures. De regio West (Amsterdam en Utrecht) laat de sterkste groei zien met maar liefst 29% in het derde kwartaal. Dit komt doordat hier veel infrastructureel werk en werk aan de nationale luchthaven is. Maar ook in het oosten en zuidoosten groeit de vraag door de economische groei en toenemende export.

Bekijk hier de volledige analyse van Yacht.

Installateur van de toekomst

In vakblad Installatie en Sanitair verschijnt deze week deel 2 van de serie Installatiebedrijf van de toekomst, waarin experts en collega’s hun licht laten schijnen over nieuwe en veranderende competenties. In deel 2 komt het opleidingsniveau ter sprake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.