fbpx
Nieuws

In meinummer van ons vakblad

In de mei-editie van vakblad Installatie en Santair een reportage vanuit Ameland, dat de afgelopen jaren een grote proeftuin was voor de toepassing van de brandstofcel. Wordt deze techniek, waarbij warmte het restproduct is van stroomproductie, een belangrijke troef voor de cv-installatie van de toekomst? Parallel aan deze ontwikkeling volgen we ook de ontwikkeling van de zonnecel die zonlicht omzet in waterstof, en zo een directe brandstof kan leveren voor installaties.

Zoals de poll op deze site ook uitwijst: de concentrische rookgasafvoer heeft de toekomst. Om deze techniek ook praktisch toepasbaar, en prijstechnisch interessant te maken, zijn er dit voorjaar veel wijzigingen waarneembaar in de techniek bij verschillende fabrikanten. In ons blad een overzicht hiervan.  Ook aandacht voor de zonnegascombinatie, die de traditionele cv-ketel verbindt met zonnewarmte; een aloude techniek die steeds vaker weer onder de aandacht komt. En een reportage bij Holland PTC, waar kilometers aan leidingwerk in dikke betonnen wanden verdween: een klus waarbij technisch en procesmatig geïnnoveerd moest worden.

Onderwijs

Verder een interview met de directeuren van onderwijsinstellingen Zadkine en Albeda, die vorige maand hun samenwerking in TechniekCollege Rotterdam effectueerden. Over de grote uitdagingen die het installatieonderwijs te wachten staan. Voor de showroomreportage in ons sanitairkatern bezochten we Eurobad in Gemert, een bevlogen badkamerdetaillist die in 8 maanden tijd de volledige showroom op de schop nam.

Battle

Verder het verslag van een battle tussen 2 servicemonteurs. Hoewel er grote vraag is naar goede krachten, is het vinden van een bevlogen, kundige en klantvriendelijke servicemonteurs voor veel bedrijven een moeizaam proces.  Installatie-cracks Bjorn Rijntjes van Remeha en John van Schendel van Van Dijk Made legden hun kennis en kunde langs de meetlat, onder leiding van Installatie.nl blogger Marius Valk.

Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig (proef)abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.