fbpx
Nieuws

Merknaam Buderus verdwijnt

De merknaam Buderus, bekend van de verwarmingstoestellen in de industrie en utiliteit, wordt in Nederland vervangen door Bosch. Het verdwijnen van de merknaam maakt onderdeel uit van een wijziging in de merkenstrategie van het internationale Robert Bosch-concern in Nederland.

Binnen het concern is Nefit in Nederland het merk voor de markt van woonhuisinstallaties (ketels, warmtepompen) en wordt Bosch het merk voor de utiliteitsinstallaties. In 2012 verdween Bosch Thermotechniek van de Nederlandse verwarmingsmarkt, toen de cv-ketels voortaan onder de vlag van Nefit op de markt verschenen.

Onderdelen en service

Op de Bouwbeurs waren de eerste utiliteitstoestellen al te zien in de Bosch-huisstijl.

Deze zomer zal Buderus, zoals dat heet, uitgefaseerd worden. Dit betekent dat de eerste toestellen met Bosch-uiterlijk in de markt zullen verschijnen, en het Buderus-blauw uit de communicatie-uitingen gaat verdwijnen. Er zullen de komende tijd echter nog wel Buderus producten in het programma blijven zitten. Ook blijven vervangingsonderdelen beschikbaar, en worden de Buderus toestellen gewoon geserviced, benadrukt moederbedrijf Bosch.

Buderus wordt in Duitsland nog wel gewoon gevoerd. Bij onze oosterburen wordt Nefit’s zusje Junkers vervangen door Bosch, en blijft Buderus het utiliteitsmerk. De verwachting is dat Bosch als merk in ons land niet alleen meer zichtbaar wordt in de utiliteitsmarkt, maar ook op het gebied van koppelingen van installatietechniek met beveiliging, smarthome-oplossingen en huishoudelijke apparatuur.

 

2 reacties op “Merknaam Buderus verdwijnt

  1. R schreef:

    Wat heeft het veranderen van namen voor nut vraag ik mij af

  2. L. Th. M. de Groen schreef:

    Vraag. Ik ben in bezit van een verwarmingsketel Buderus Loganagas 104HR-20. Ongeveer veertig jaar heeft deze ketel uitstekend gefunctioneerd. Momenteel heb ik wat problemen met de luchtdrukwachter (meet de onderdruk na de condensor en voor de ventilator; is deze voldoende dan sluit er een contact). Waar kan de genoemde luchtdrukwachter worden gerepareerd of worden vervangen door een andere luchtdrukwachter? Kan het probleem ook zijn ontstaan doordat er in de wachter een vervuiling is ontstaan? U doet mij een genoegen een antwoord te geven op mijn vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.