fbpx
Badkamer in beeld

Millimeterwerk in douche-nozzle

Axor introduceert een nieuwe douchestraal: PowderRain. De straal is een gepatenteerde techniek van het designmerk van Hansgrohe. De nieuwe ‘douchebeleving’ laat zich karakteriseren als zijdezacht; een kleine regendruppel, die wel volumineus genoeg is om bijvoorbeeld de haren te wassen.

Hiermee heeft de R&D-afdeling van het Duitse sanitairmerk een nieuwe straalsoort toegevoegd aan haar gamma, dat vooralsnog bestond uit klassieke regendouche- en handdouchestralen. De innovatie zit hem in het feit dat er in totaal 5 minuscule gaatjes zitten in de siliconen nozzles van de douches. Daardoor worden de stralen kleiner, maar boeten ze niet aan kracht in. Het gevolg is dat de straal zich om de gebruiker vormt, en niet -zoals bij een regendouche- op het lichaam uiteen spatten. De straal is daardoor stiller en rustieker, maar maakt de gebruiker volgens de makers wel ‘natter’ dan een gewone douchestraal. Aan de techniek is jaren gewerkt. De kunst was niet alleen om de gaatjes van 0,35 mm te produceren, maar ook om ervoor te zorgen dat er geen verkalking optreedt in de nozzles en de douchekop te reinigen te maken.

Op de markt

De techniek was op de afgelopen ISH al bij Hansgrohe te zien in een luxueuze Showerheaven. Nu komt de techniek ook écht op de markt met de nieuwe ronde designhoofddouche van Axor, de Axor 350 (350mm). De douche komt in een plafond en een wandversie. Ook is er een Showerpipe 800-variant. Hierbij is de hoofddouche gecombineerd met een thermostaat met glazen aflegplek en een handdouche.

Hieronder een video van de exclusieve Showerheaven, waarin de techniek ook in toegepast is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.