fbpx
Nieuws

Mini-panelen voor lichte daken

Mini-zonnepanelen voor plekken waar grote zonnestroomvangers niet kunnen, of de onderconstructie het niet aan kan. Op die markt mikt Compact Solar, een bedrijf dat mini-pv brengt in twee formaten. De opbrengst is niet minder dan confessionele panelen.

Compact Solar startte in 2017 met 500 modules in een veldtest, en heeft sinds de commerciële start begin dit jaar al duizenden modules verkocht. “We merken dat de module een goed alternatief is voor woningen die qua ligging niet geschikt zijn voor gewone pv, waar ruimte, esthetiek of gewicht een rol speelt”, vertelt Hans Keller van het bedrijf op de vakbeurs Energie in Den Bosch. Te denken valt aan erkers, dakkapellen en schuurtjes. Het systeem wordt bijvoorbeeld ook verkocht via dakkapellen-leveranciers. De panelen wegen 8 kilo per vierkante meter.

De panelen, samengesteld in Heemskerk, zijn in twee maten op de markt. De kleinste (Parva) heeft 6 cellen (opbrengst 30 kWh), de grotere Magna vier keer zo veel. Een normaal paneel heeft 60 cellen, dus de opbrengst per cel is vergelijkbaar met die van een normaal paneel (300 kWh). De cellen zitten in een behuizing van recycled kunststof in een helling van 20 graden. Montagemateriaal en kabels zitten in het systeem. Op dit moment maakt het bedrijf gebruik van micro-omvormers van Enphase. Er kunnen tot 12 kleine modules op één omvormer.

2 reacties op “Mini-panelen voor lichte daken

  1. Ir Toon Klep schreef:

    Indien mogelijk graag documentatie doormailen.
    dank.

  2. Cees schreef:

    Graag de documentatie met specificatie van de afmetingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.