Ga naar hoofdinhoud

Minster Kamp opent warmtenet Nijmegen

Morgen, op maandag 9 maart, opent minister Kamp het Warmtenet in Nijmegen. De eerste 3.700 woningen zijn inmiddels aangesloten.

 

14.000 woningen

Voor het warmtenetwerk wordt restwarmte gebruikt van Afvalenergiecentrale ARN in Weurt. Uiteindelijk moeten hier 14.000 woningen en bedrijven mee verwarmd worden. In het Warmtenet Nijmegen werken gemeente Nijmegen, Nuon, ARN Afvalenergiecentrale BV, Alliander en de provincie Gelderland samen. Ook het rijk heeft bijgedragen met een Green Deal. Het warmtenet levert 70 procent minder CO2-uitstoot op ten opzichte van warmtevoorziening met HR-gasketels.

 

Afvalzakken

Voorafgaand aan officiële opening gaan 80 schoolkinderen met een afvalauto door de wijk Waalsprong. Zij delen een informatiepakketje uit met daarin onder andere een afvalzak. De verwerking van één gevulde afvalzak levert voldoende energie op om zeven keer comfortabel warm te douchen.

 

Foto: Jack Tillmanns-Foto Focus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Cao-onderhandelingen geklapt, stakingen komen er aan

VR-ketel: rookgas weg

Premium

Warmtepomp gaat bakstenen drogen

Warmtepomp-paraplu steelt de show

Clivet: serie monoblocks op propaan

Zorg voor een stage die je nooit vergeet