fbpx
Nieuws
Modderkolk is Excellent Opleidingsbedrijf

Het Wijchense installatiebedrijf Modderkolk is uitgeroepen tot Excellent Opleidingsbedrijf, een predicaat dat in totaal slechts 22 Nederlandse bedrijven mogen voeren. De industrieel installateur heeft sinds 2012 een eigen Bedrijfsschool en is intensief betrokken bij de opleiding en ontwikkeling van zowel werknemers, leerlingen en stagiaires.

 

 

Tijdens de audit, die werd uitgevoerd door Kenteq, werd gekeken naar het bedrijfsbeleid, de opleidingsfaciliteiten en de betrokkenheid ten aanzien van de ontwikkeling van werknemers, leerlingen en stagiaires. In de bedrijven met dit predicaat wordt alles ingezet om de huidige en toekomstige werknemers voor de technische installatiebranche verder op te leiden en te behouden. Voor Modderkolk is het predikaat een erkenning maar ook een stimulans. Directeur Simon de Luy: ´Wij willen werken met de beste vakmensen, dus is het aan ons ook de beste faciliteiten te bieden voor zowel werknemers als nieuw talent.´

Bedrijfsschool
Als industrieel installateur heeft ook Modderkolk te maken met een tekort aan vakkundig technisch personeel. Daarom besloot het Wijchense bedrijf anderhalf jaar geleden haar eigen school op te richten in samenwerking met het ROC. Jaarlijks starten zo´n 6 leerlingen en werknemers en inmiddels hebben 15 mensen hun diploma behaald, variërend van niveau 2 tot en met niveau 4.

 

In de komende uitgave van Installatie en Sanitair  een gesprek met directeur Simon de Luy. Het vakblad verschijnt eind deze week.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.