fbpx
Nieuws

Modulerend toestel balansventilatie

Ventilatiespecialist Zehnder komt dit jaar met een balansventilatietoestel op de markt dat kan moduleren. Sensortechniek zorgt ervoor dat de temperatuur van de toegevoerde lucht zich continu aanpast aan de omstandigheden. Deze intelligente voorverwarmer is afgestemd op de reële behoefte aan voorverwarmde lucht. De modulerende bypass heeft een uitgebreider en verfijnder werking en een verbeterde controle van de comforttemperatuur. Deze functioneert juist ook bij lage buitentemperaturen. De ComfoAir Q werd al op de afgelopen ISH in Frankfurt getoond, en komt nu ook naar Nederland. In februari is het toestel te zien op installatiebeurs VSK.

Zehnder ComfoAir QNieuwe wisselaar

Het toestel komt in drie uitvoeringen op de markt, Q350, Q450, Q600, refererend naar het aantal kuubs per uur dat het toestel verzet. Het toestel heeft een nieuwe warmtewisselaar: deze diamantwisselaar heeft volgens Zehnder een verhoogd thermisch rendement omdat het een groter recupuratievlak heeft, een verbeterde in- en uitstroom en minder drukverlies. De nieuwe ventilatortechniek zorgt er voor dat het toestel nog minder geluid produceert. Flow Control heet de techniek waarbij de energiezuinige ventilator voor een optimale luchtstromenbalans zorgt.

Inregelen

Voor de installatie heeft Zehnder een nieuwe bedrijfsname-assistent op het toestel: het leidt de installateur in vier stappen door het hele proces. Verkeerd inregelen en onbalans zijn daarmee uitgesloten. Ook nieuw is het filterconcept: de filters gaan niet alleen langer mee, de gebruiker krijgt op tijd een filteralarm, en een wizard voor de filterwissel.

Zehnder komt met meer nieuws: zo presenteert het van oorsprong Zwitserse bedrijf een radiator met kunststof binnenwerk. Hierover in Installatie en Sanitair nummer 9 van 2015 al een artikel.

 

 

1 reactie op “Modulerend toestel balansventilatie

  1. […] WTW-ventilatietoestellen. Nadat vorig jaar de modulerende ComfoAir Q voor de Nederlandse markt beschikbaar kwam, komt het bedrijf nu ook met een variant voor de projectmatige markt. De ComfoAir E komt in een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.