Monoblock warmtepomp met coaxiale wisselaar

Groupe Atlantic lanceert volgend jaar een nieuw programma voor monoblock warmtepompen op de Nederlandse markt. Met de Ixtra M wordt de aftrap gegeven in de vorm van een all-electric monoblock warmtepomp naast de bestaande split lucht/water-warmtepompen.

De Ixtra M huisvest net als de Alfea warmtepomp de coaxiale warmtewisselaar en het geïntegreerde buffervat van 16 liter. Meer informatie hierover lees je onderaan dit artikel.

Een prototype van de Ixtra M was al te bewonderen op de afgelopen VSK. Het toestel komt halverwege 2023 op de markt. Het Franse merk Atlantic mikt met de installatie op het hoge segment. De warmtepomp kan een aanvoertemperatuur tot 60 °C leveren en noteert een COP van 4,8 bij +7°C en een aanvoertemperatuur van 35°C. De volledig buiten opgestelde warmtepomp kan zonder f-gassen certificaat aangesloten worden, en heeft R452B als koudemiddel. Dit koudemiddel is qua milieubelasting van dezelfde orde als het veelgebruikte R32.

Strak design

Groupe Atlantic mikt met de Ixtra M vooral op het hogere segment, dat zowel waarde hecht aan een onderscheidend design als aan hoogwaardige prestaties. Voor het middensegment volgt later ook een monoblock zusje van de Alfea, de split-hardloper van het Franse bedrijf.

Bij een monoblock-warmtepomp is het warmtepompdeel van de installatie volledig ondergebracht in het buitendeel. Bij een volledig elektrische installatie kan het binnendeel, afhankelijk van het cv systeem en de wensen voor tapwater, beperkt blijven tot een control box.

Meer technische specificaties en de werking van de gepatenteerde wisselaar lees je hieronder. Installatie-abonnees kunnen inloggen op Installatie Premium.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
– Alle edities van Installatie digitaal lezen
– Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren