fbpx
Nieuws

Mv-box in verzamelkap

In de uitbreiding van haar Kompakt verzamelkap voor alle woonhuisafvoeren, heeft Ubbink de mogelijkheid opgenomen om de mv-box buiten de woning in de schoorsteen te plaatsen. Hierdoor wordt de geluidsproducerende afvoer voor mechanische ventilatie buiten de woning geplaatst, maar blijft hij wel van binnenuit bereikbaar. Ubbink presenteerde de verschillende varianten van de verzamelkap op vakbeurs VSK. Het is nog niet bekend wanneer het product op de markt komt.

ubbinkVan binnenuit bereikbaar

De Kompakt schoorsteen is al langer op de markt als verzamelpunt voor rookgasafvoer, luchttoevoer en rioolontluchter. De innovatie won op de VSK van 2012 een VSK Award. In de nieuwe varianten, Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool, Kompakt 2.0 WTW/WP, Kompakt 2.0 MV Box kunnen bijvoorbeeld ook ventilatievoorzieningen worden toegevoegd aan het concept. In het geval van de mv-box, geleverd door Orcon, wordt deze van binnenuit bereikbaar, en lucht- en waterdicht afgesloten volgens alle relevante eisen. De RC waarde voor het dak 6,0, waardoor het systeem voldoet aan het nieuwste Bouwbesluit (EPC 0,4). De geluidsisolatie en bovendakse motor zorgen voor een geluidsarm ventilatiesysteem. De Kompakt 2.0 is ook verkrijgbaar in varianten waarbij wtw-toestellen en luchtwaterwarmtepompen in het concept kunnen worden geïntegreerd. In alle toepassingen wordt de woning luchtdicht afgesloten met een luchtdicht manchet.

3 reacties op “Mv-box in verzamelkap

  1. d. schell schreef:

    Als de oplossing minder dan 30dB geluid geeft dan scheelt dat ook een aftimmering!

  2. WvdW schreef:

    Wat een slimme oplossing, zo kan het onderhoud gewoon van binnenuit plaats vinden terwijl het geluid buiten blijft. Ook gelijk een stuk meer ruimte op de zolder.

  3. […] komt met een nieuwe verzamelkap voor luchtwarmtepompen. Eerder introduceerde het bedrijf al kappen voor rookgasafvoeren, luchttoevoeren en rioolontluchters. De nieuwe Kompakt 2.0 WTW/WP maakt het mogelijk de luchtwarmtepomp op een hellend dak te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.