fbpx
Nieuws

Nederlands kampioen beroepen bekend

Sander Damsma van het Deltion College in Zwolle is de nieuwe Nederlands Kampioen Sanitaire- en verwarmingstechnicus 2018 – 2019. In de RAI in Amsterdam liet hij Joep Stamer (ROC Nijmegen) en Christiaan Riedijk (Scalda) achter zich.

De finalisten leggen een veelzijdige installatie aan van een tekening. De monteur gas/water/warmte werkt zelfstandig onder regie van een uitvoerder, opzichter of technicus. Hij/zij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en organiseert in opdracht zelf zijn/haar werkzaamheden.

In totaal worden er 57 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd en 10 Skills Talents (vmbo) finales. Door zijn overwinning maakt Damsma ook kans om Nederland te vertegenwoordigen in het Europees kampioenschap (EuroSkills) of het Wereldkampioenschap (WorldSkills).

Vmbo

Ook op vmbo-niveau werden er prijzen uitgereikt, in teamverband. Zo wonnen de Groninger Grizzlies van het Gomarus College in Groningen de eerste prijs in de categorie Produceren, Installeren & Energie. Ze hielden de leerlingen uit provincies Zeeland en Overijssel achter zich.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.