fbpx
Nieuws

Nederlandse nominaties KNX awards

Nederlandse nominaties KNX awards

Twee Nederlandse KNX-projecten zijn genomineerd voor de internationale KNX Award. In één project is KNX ingezet om de installaties in een operatiekamer te integreren en te bedienen. In het andere project is er een KNX-oplossing gecreëerd voor legionellabescherming en -monitoring in een zorgcentrum.

 

 

De internationale KNX Award wordt ook dit jaar uitgereikt tijdens de beurs Light+Building in Frankfurt. De uitreiking van de prijzen vormt het hoogtepunt van het KNX Top Event, dat dinsdag 1 april om 18.00 uur begint. Zowel het project van de KNX-installatie in de operatiekamers als het project KNX en legionellabeheer is genomineerd in de categorie Specials.

 
KNX in operatiekamer

Dat er dit keer twee Nederlandse projecten zijn doorgedrongen tot de laatste vijf genomineerden in hun categorie, zegt veel over het niveau van de KNX-projecten in eigen land. Het project KNX in de operatiekamer is gerealiseerd door Alpha-X domotica uit Tilburg. In 2012 won eigenaar Gerard Huijsmans met dit project ook al de Nederlandse KNX Award. Hij creëerde een gebouwbeheerssysteem op basis van KNX met iPad besturing in een tijdelijk operatiecomplex bij het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Het was daar voor het eerst dat iPads hun intrede deden in een kritische bedrijfsomgeving als een operatiekamer voor de besturing van de gebouwautomatisering.

legionella

KNX voor legionellabeheer

De andere genomineerde is vSmart, een nieuw bedrijf dat als spin-off van een KNX Professional is ontstaan en dat een applicatie ontwikkelde om met behulp van KNX legionellabeheer uit te voeren. Het gaat om speciale hardware die via de KNX-bus aan diverse opnemers wordt gekoppeld die permanent de temperatuur van de sanitaire installatie loggen. De resultaten van het loggen worden vervolgens in een gebruiksvriendelijke rapportage naar de beheerder gestuurd. Bij afwijkingen krijgt de beheerder ook vroegtijdige meldingen of een alarm.

 

People’s Choice Award

De internationale KNX Associatie kreeg dit jaar honderden inzendingen uit 60 verschillende landen. In totaal zullen zeven KNX Awards in zeven categorieën worden uitgereikt, waarbij voor elke categorie vijf nominaties zijn geselecteerd. De uitreiking is dit jaar iets specialer vanwege het 10e Awardjaar. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de People’s Choice Award, waarbij de winnaar door internetstemmen zal worden gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.