fbpx
Nieuws

Nefit komt met modulerende bodemwarmtepomp

2

Nefit Bosch heeft de Compress 7001i geïntroduceerd, een modulerende bodemwarmtepomp, leverbaar in vermogens van 8, 12 en 16 kW.

De Compress-serie bodemwarmtepompen werd anderhalf jaar geleden al aangekondigd. Aanvankelijk was het de bedoeling om eerst de aan/uit-bodemwarmtepomp Compress 6000 LWM op de markt te brengen, maar die introductie staat nu gepland voor november, laat Nefit Bosch weten.

De 7001i werkt met koudemiddel R410A (GWP: 2088) en haalt een watertemperatuur tot 68°C. De SCOP bedraagt 5,55 bij een brinetemperatuur van 0 °C en een watertemperatuur van 35 °C, gemeten volgens de norm EN14825.

Twee verwarmingscircuits

De Compress 7001i kan twee verwarmingscircuits aansturen, bijvoorbeeld voor vloerverwarming en voor radiatoren. De nieuwe warmtepomp heeft een geluidsdrukniveau van 31 tot 37 dB(A) op 1 m afstand – de warmtepomp heeft alleen een binnenunit.

De ingebouwde RVS voorraadboiler levert tot 300 liter warm water van 40 °C. De warmwaterfunctie kan via het touchscreen worden ingesteld op Economy, Normal of Comfort. De warmtepomp kan worden uitgebreid met een externe boiler. De 7001i heeft geen unit voor passieve koeling, de Compress 7800i, die volgend jaar op de markt komt, en de Compress 6000 hebben die optie wel.

Ondersteuning installateur

Installateurs kunnen bij Nefit Bosch een speciale training volgen voor het werken met de nieuwe warmtepompen. In alle fases, van ontwerp tot en met onderhoud, kunnen ze hierbij door de fabrikant worden ondersteund.

Dankzij de BRL 6000-21 certificering kan Nefit Bosch ook de verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie en beheer van het bovengrondse deel geheel overnemen van de installateur.

2 reacties op “Nefit komt met modulerende bodemwarmtepomp

  1. Adriaan Keij schreef:

    De vraag is of installateurs nog voldoende vertrouwen hebben in ‘Neefit’, na al dat eh… laat ik het beschaafd houden: ‘gedoe’ rond die wel/niet/ja/nee/tochwel/ohnee/dezeniet-branderkoppen affaires. Of is iedereen dat alweer vergeten, zand erover? Is Nefit voldoende door het stof gegaan, hebben ze iedereen schadeloos gesteld, inclusief de klokkenluiders? Kan dit noooooit weer gebeuren? Garantie? Hand op het hart?!?

  2. frank schreef:

    Ja. Streep eronder en door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.