Ga naar hoofdinhoud

Nefit komt met modulerende bodemwarmtepomp

Nefit Bosch heeft de Compress 7001i geïntroduceerd, een modulerende bodemwarmtepomp, leverbaar in vermogens van 8, 12 en 16 kW.

De Compress-serie bodemwarmtepompen werd anderhalf jaar geleden al aangekondigd. Aanvankelijk was het de bedoeling om eerst de aan/uit-bodemwarmtepomp Compress 6000 LWM op de markt te brengen, maar die introductie staat nu gepland voor november, laat Nefit Bosch weten.

De 7001i werkt met koudemiddel R410A (GWP: 2088) en haalt een watertemperatuur tot 68°C. De SCOP bedraagt 5,55 bij een brinetemperatuur van 0 °C en een watertemperatuur van 35 °C, gemeten volgens de norm EN14825.

Twee verwarmingscircuits

De Compress 7001i kan twee verwarmingscircuits aansturen, bijvoorbeeld voor vloerverwarming en voor radiatoren. De nieuwe warmtepomp heeft een geluidsdrukniveau van 31 tot 37 dB(A) op 1 m afstand – de warmtepomp heeft alleen een binnenunit.

De ingebouwde RVS voorraadboiler levert tot 300 liter warm water van 40 °C. De warmwaterfunctie kan via het touchscreen worden ingesteld op Economy, Normal of Comfort. De warmtepomp kan worden uitgebreid met een externe boiler. De 7001i heeft geen unit voor passieve koeling, de Compress 7800i, die volgend jaar op de markt komt, en de Compress 6000 hebben die optie wel.

Ondersteuning installateur

Installateurs kunnen bij Nefit Bosch een speciale training volgen voor het werken met de nieuwe warmtepompen. In alle fases, van ontwerp tot en met onderhoud, kunnen ze hierbij door de fabrikant worden ondersteund.

Dankzij de BRL 6000-21 certificering kan Nefit Bosch ook de verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie en beheer van het bovengrondse deel geheel overnemen van de installateur.

3 reacties op “Nefit komt met modulerende bodemwarmtepomp

 • Adriaan Keij

  De vraag is of installateurs nog voldoende vertrouwen hebben in ‘Neefit’, na al dat eh… laat ik het beschaafd houden: ‘gedoe’ rond die wel/niet/ja/nee/tochwel/ohnee/dezeniet-branderkoppen affaires. Of is iedereen dat alweer vergeten, zand erover? Is Nefit voldoende door het stof gegaan, hebben ze iedereen schadeloos gesteld, inclusief de klokkenluiders? Kan dit noooooit weer gebeuren? Garantie? Hand op het hart?!?

 • frank

  Ja. Streep eronder en door.

 • Nefit4ever

  Voor het Afkraken van Nefit met dit en dat over branderkoppen en zo .
  Als ik 100 Nefit ketels ziet door heel Nederland . Dus een storing waar de lokale monteur er niet uit komt . Toestellen geheel dicht is geen onderhoud 95% .Afstelling wijkt zo erg af dat de ionisatie afbrand en de gloeplug krom is 85%. Oude branderkoppen nog steeds niet vervangen maar wel een stikker erop 25%. en zo gaat het door . Het is niet Nefit . Maar de gene die hem in onderhoud heeft of de gene die de stekker er in doet en er nooit naar kijkt .ook op het journaal waar het breed werd verteld de rode gloed komt uit het kijkglas . draaien hun ze zelf naar een ander punt of heeft de genen die een verhaal staat te bazelen echt een bord voor zijn ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Energie Theater krijgt vervolg

‘Warmtepompmarkt groeit ook zonder plicht’

Salderingsregeling alsnog geschrapt

Streep door verplichting hybride warmtepomp

Nieuwe Installatie op de mat geploft: dit staat erin

Ventilatiesysteem in kast op de galerij