fbpx
Nieuws

Negen teams aan start van BIM Studenten Battle

Negen studententeams van verschillende hogescholen en universiteiten doen vanaf komende donderdag drie dagen mee aan de BIM Studenten Battle.

De studenten, vier per team, storten zich op een opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en de provincie Zuid-Holland. Het gaat om een herontwikkeling van het oude industriële gebied Rijnhaven Oost. Daar moeten woningen gebouwd gaan worden. Aan de studenten om hier een plan voor te maken en dit te gaan modelleren in een BIM-model, inclusief installaties.

Volgens organisator Delano Kenepa, van het BIM-register, hebben zich studenten ingeschreven uit zowel de bouwkundige als de installatietechnische hoek. “Het gaat er niet alleen om dat ze de software in de vingers hebben, het gaat vooral om het etaleren van de juiste denkwijze rond BIM.”

Harmonie

De studenten worden bijgestaan door verschillende BIM-experts. Voor de gebouwinstallaties is dat Kees Boekel, BIM Programmamanager bij Engie. Hoe denkt hij de studenten te kunnen adviseren? “Het zal te maken hebben met het integraal benaderen van het ontwerp, dus het zoeken van harmonie tussen de verschillende disciplines, zoals bouwkunde, installatie, energie en het gebruik van het gebouw. Dat sluit uiteraard goed aan bij de BIM-aanpak waar de hele studentenbattle om draait.”

“Ik verwacht dat de inzendingen indruk op mij maken met betrekking tot hoeveel er al mogelijk is te ontwerpen in zo’n korte tijd. Ik verwacht dat studenten me inspireren door de manier waarop ze het aanpakken en het resultaat dat ze aanleveren.”

De winnaars worden bekend gemaakt op de BIM Onderwijsdag op 3 oktober 2018 in de Jaarbeurs Utrecht. Zij mogen op reis naar één van de continenten: Azië, Amerika of Australië op een Open BIM World Tour.

1 reactie op “Negen teams aan start van BIM Studenten Battle

  1. MoniaMagdalena schreef:

    Weten jullie (droidapp) hoe het zit met het update beleid van android go versies? Als dat net zo goed is als android one op nokia dan is dit voor de niet veeleisende gebruiker toch bijna de enige telefoon die je kan kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.