fbpx
Nieuws

Nest thermostaat zet stevig in

Nest thermostaat zet stevig in

De Nest-thermostaat heeft zijn entree gemaakt in Nederland Het apparaat richt zich direct op de consument, die hem online of via detailhandel aan kan schaffen. Een professionele installateur moet hem aansluiten.

 

 

De lancering van de Nest-thermostaat, eigendom van Google, vond deze week na lang tromgeroffel plaats. Nest maakte bekend dat het apparaat, een thermostaat plus interface die naast de ketel moet worden aangesloten, per direct vanaf 219 euro verkrijgbaar is. Installatie en inregeling, die gedaan moeten worden door een professionele installateur, gaan tussen de 80 en 100 euro kosten. Hiervoor heeft Nest 200 monteurs van Feenstra, Geas Energiewacht, Volta Limburg en Kemkens opgeleid.  Installateurs die de thermostaat ook willen gaan installeren kunnen zich via deze link aanmelden als Nest Pro voor ondersteuning, tools en trainingen.

 

Alle HR-ketels

Naast een eigen webshop zijn de thermostaat en rookmelder breed verkrijgbaar bij onder meer Coolblue, Dixons en Media Markt. Klanten van energiebedrijf Essent krijgen de thermostaat gratis bij een 5-jarig contract. Nest komt naast de slimme thermostaat, die op bijna alle HR-ketels in Nederland kan worden toegepast, ook met een slimme koolmonoxide-melder, die bijvoorbeeld ook berichten stuurt. De thermostaat moet volgens de makers bewoners aanzetten tot enerigiebesparing, en vormt tegelijkertijd het hart van alle huisdomotica. Zo kan verlichting en zonwering er op worden aangesloten, en maakt de thermostaat gebruik van online informatie, die betrekking kunnen hebben op het binnenklimaat, bijvoorbeeld weerberichten.

 

Meer over de techniek achter de Nest-thermostaat binnenkort in vakblad Installatie en Sanitair.

 

Hieronder een filmpje van een van de verkopende bedrijven CoolBlue

 

 

3 reacties op “Nest thermostaat zet stevig in

 1. Jan schreef:

  Over privacy wordt hier verder niet gerept….

 2. feanster schreef:

  Mooi vorm gegeven, maar verder een simpel zelflerend thermostaatje wat je kunt bedienen met een app of handmatig.
  Bekijk je de easy van Nefit, dan is de keuze snel gemaakt. Mooier en waarschijnlijk beter.

 3. feanster schreef:

  Inderdaad, lees je de handleiding van Nefit, dan wordt dit onderwerp expliciet beschreven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.