fbpx
Nieuws

NIBE breidt trainingslocatie uit

NIBE heeft de Academy deze maand uitgebreid met een instructie- en praktijkcentrum. Sinds mei vorig jaar verzorgt de leverancier van onder andere warmtepompen hier met grote regelmaat trainingen over deze producten voor installateurs en technici. “Met een demo- en kenniscentrum én het nieuwe instructie- en praktijkcentrum beschikken we nu over twee fraaie locaties”, vertelt servicemanager Rob van der Graaf.

In het demo- en kenniscentrum zijn onder meer opstellingen van diverse warmtepompen, werkende installaties en trainingsfaciliteiten terug te vinden. Hier ontvangt NIBE marktpartijen en worden producten gedemonstreerd en toegelicht. Daarnaast vindt het theoretische deel van alle technische trainingen in dit centrum plaats. Het praktijkonderdeel van de trainingen wordt vanaf nu in het nieuwe instructie- en praktijkcentrum verzorgd.

‘Zelf sleutelen’

Van der Graaf: “In het instructie- en praktijkcentrum staat onder andere een aantal lucht/water-, water/water- en ventilatielucht/waterwarmtepompen werkend opgesteld en hebben we meerdere praktijksimulatie-modellen geplaatst. Een grote verbetering ten opzichte van de oude situatie is dat deelnemers in het instructie- en praktijkcentrum onder deskundige begeleiding zélf aan de toestellen mogen sleutelen om het geleerde direct in de praktijk te toetsten. Met behulp van de simulatiemodellen kunnen we bovendien direct inzicht geven in de fundamentele werking van een component, waardoor men beter in staat zal zijn om storingen op te sporen.

Het trainingsaanbod van de NIBE Academy omvat diverse technische trainingen op het gebied van installatie en inbedrijfstelling, storingsanalyse en projectontwikkeling, planning en werkvoorbereiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.